16:49 / 23.10.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Policija spriječila sukob navijača u Kranjčevićevoj

Lokomotiva - Hajduk (Slavko Midzor/PIXSELL)

Lokomotiva - Hajduk (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prije utakmice, policijski službenici su zatekli 14 osoba, koji su odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo kad su ih uočili.
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke na redovnoj konferenciji za medije objavili su kako su spriječili navijački sukob prije, tijekom i nakon utakmice između Lokomotive i Hajduka koja je odigrana u nedjelju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Temeljem saznanja od Policijske uprave splitsko-dalmatinske da bi na utakmicu mogao doći veći broj navijača gostujućeg kluba (oko 800 navijača), a imajući u vidu sukobe proteklih tjedana, policijski službenici su pojačano opservirali pojedina područja, s naglaskom na zone uobičajenog kretanja i boravka navijača. Prije utakmice, oko 15 sati policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb su u zoni Doma sportova zatekli 14 osoba, koji su kad su uočili policijske službenike odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo. Policijski službenici su sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima osobe zadržali te su preventivno dovedeni u službene prostorije, dok su za vrijeme postupanja u široj zoni policijski službenici zamijetili i od ranije poznate navijače drugog kluba te je time vjerojatno spriječen njihov sukob, izvijestio je voditelj Službe za osiguranja Goran Karnovšek.

Također su u autobusu zagrebačkih registarskih oznaka koji je prevozio 50-ak gostujućih navijača pronašli vrećicu s 20 pirotehničkih sredstava (dvije signalne rakete i 18 ručnih baklji). Utvrđen je vlasnik pronađenih pirotehničkih sredstava, koji je procesuiran i prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

Isto tako, procesuiran je 21-godišnjak koji je tijekom utakmice na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo i pružao otpor policijskim službenicima prilikom privođenja. Iz šire zone u službene prostorije dovedene su i procesuirane još tri osobe, dvije zbog droge i jedna zbog pirotehničkog sredstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!