Policija objavila upute navijačima pred derbi

13.08.2022.

17:16

Autor: A.M./HRT

Navijači Dinama čekaju na ulaznice za derbi

Navijači Dinama čekaju na ulaznice za derbi

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Danas od 21.05 Dinamo i Hajduk na maksimiru igraju derbi petoga kola SuperSport HNL-a, a osim na terenu, očekuje se i uzbudljiv "okršaj" na tribinama. Policija je objavila upute za navijače, koje prenosimo u cijelosti. 

"Ulazi u stadion Maksimir bit će otvoreni od 19.30 sati, a za gostujuće navijače u slučaju potrebe i od 19.00 sati. Stoga pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve. Imajte na umu posebnu regulaciju prometa koja će biti na snazi.


Posebna regulacija prometa na području Zagreba, posebice oko stadiona


Na dan odigravanja utakmice u subotu, 13. kolovoza organizator će, u suradnji s policijskim službenicima te sukladno Prethodnoj suglasnosti Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba kao i Rješenju Policijske uprave zagrebačke uspostaviti posebnu regulaciju prometa, na način da će od 6 sati za sav promet biti zatvoreno:


- parkiralište od skulpture „Bacač diska“ do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir,


- servisna cesta od Budakove ulice i Tržnice Borongaj do Bazenskog kompleksa Svetice odnosno do zapadnog parkirališta gradskog stadiona Maksimir,


- parkiralište Tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača osim za vozila s akreditacijom organizatora i organiziranog dolaska navijača,


- parkiralište na Hitrecovoj ulici,


- parkiralište kod Bazenskog kompleksa Svetice,


- parkiralište ispred zapadne tribine gradskog stadiona Maksimir osim za vozila s akreditacijom organizatora,


- zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta-Zagreb na Trgu J. F. Kennedyja.


Mjere posebne regulacije prometa bit će na snazi do 24 sata.

Obavijest za gostujuće navijače


Ulazi na stadion Maksimir za gostujuće navijače bit će otvoreni od 19.30 sati, a u slučaju potrebe (raniji dolazak, unos transparenata) i od 19.00 sati prihvat gostujućih navijača na NP Lučko i NP Zagreb-istok (za navijače s područja Slavonije) predviđen je od 17 sati, a navijači koji stignu do 18.30 sati bit će pravovremeno prepraćeni do tzv. "sterilne zone" stadiona Maksimir. Parkiralište za gostujuće navijače organizator je osigurao na prostoru poligona za obuku vozača na Borongaju i na prostoru tržnice Borongaj.


S obzirom da je pred nama produženi vikend pred blagdan Velike Gospe kada se očekuje povećani promet prema svetištima, ali i s obzirom na broj turista, pozivamo sve navijače koji će se uputiti prema Zagrebu da dođu što ranije pred otvaranje ulaza na stadion", piše zagrebačka policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!