15:27 / 16.12.2019.

Autor: HRT

Pezzi za Studio 4: Burić je kolateralna žrtva

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Studiju 4 razgovaralo se o promjenama u Hajduku, budućnosti hrvatskog klupskog nogometa te jesenskom prvaku 2. lige Šibeniku.
U Studiju 4 razgovaralo se o promjenama u Hajduku, budućnosti hrvatskog klupskog nogometa te jesenskom prvaku 2. lige Šibeniku. HNK Hajduk danas je na Poljudu predstavio pojačanja u stručnom stožeru. Mario Stanić novi je savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku, a Ivan Kepčija bit će novi sportski direktor. Što se trenera Damira Burića tiče, on će zasad ostati za kormilom splitskog kluba.

Stanić savjetnik u Hajduku, Burić ostaje trener

Promjene u Hajduku komentirao je sportski novinar Edo Pezzi.

- Slučajno sam jutros sreo i Stanića, kojega vrlo dobro znam jer smo dugo vremena proveli zajedno u reprezentaciji, i njegovog aduta za Hajduk - Ivana Kepčiju. Stanić je počeo tu temu s Burićem, a i ja ću početi s time jer mi je strahovito žao što je doživio taj gospodin, kakvih će malo biti na kormilu Hajduka. Čovjek je kolatelarna žrtva lošeg rada minulih godina, dobio je to što je dobio, igrače bezveze i onda on dobiva 'nogu', kako se popularno kaže, kad je drugi na tablici, dok su neki treneri bili drugi, treći, četvrti, peti, šesti pa nikome ništa. Mislim da je to krajnje nekorektan odnos prema Buriću, ali znamo uzrok i posljedice pa prema tome neću o tome elaborirati...Ta zagrebačka struja navodno je opet odigrala glavnu riječ, rekao je u telefonskom razgovoru Pezzi.

- Stanić kao savjetnik i gospodin Kepčija kao njegov izbor za sportskog direktora, uz Tudora koji će sigurno biti na klupi, Primorca koji je već šef akademije, odnosno mlađih pogona - mislim da se kompletira jedan stožer koji bi trebao Nadzornom odboru i predsjedniku Brbiću, dakle mnogim ljudima koji su pali s neba u nogomet, pomoći i ukazati na neke stvari. Mislim da je to pravi put. Sasvim sigurno je da našem nogometu trebaju ovakvi ljudi koji su u stanju nešto napraviti, kaže Pezzi.

- Vidjet ćemo što će Stanić napraviti, to je momak kojeg odlično znam, čovjek koji se iskazao fantastičnim tekstovima, on je možda jedan od najpismenijih igrača koje sam sreo. Rekao sam mu danas 'dragi Mario, dosad je bilo lako pisati (svi kažu da je nama lakše pisati), sad će biti problema'. Međutim, ono što me veseli je što je on odmah rekao 'ti znaš da ja ne dolazim da nekome napravim uslugu, ja sam svoj'. On će sigurno biti sasvim drugačiji od svih sportskih direktora, smatra Pezzi.

Promjene u Hajduku komentirao je i gost u Studiju 4, trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

- Hajduk već dugi niz godina ima neke unutarnje sukobe koje nikako da riješi. Burić je i prvi put bio kolatelarna žrtva. Neshvatljivo mi je zašto mu se to događa već drugi put. On dobro radi, dobar je trener, rekao je Rendulić čiji Šibenik ozbiljno pretendira na ulazak u prvoligaško društvo. Uz Rendulića, o stanju u HNK Šibenku govorio je i novinar Ivo Mikuličin. Pogledajte video!


Damir Burić (foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Damir Burić (foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!