Pezzi: Kapa dolje Majeru, dobili smo novog Modrića

23.09.2022.

15:31

Autor: Studio 4/IMS/I.Ž.K./HRT

Edo Pezzi

Edo Pezzi

Foto: Studio 4 / HRT

Moćna Dalićeva Hrvatska pobijedila je sinoć Dansku na Maksimiru 2:1 u nastavku Lige nacija i blizu je najvećeg uspjeha u tom natjecanju. Utakmicu su u Studiju 4 analizirali Edo Pezzi i Ivo Mikuličin

- Od Rusije smo odigrali 40 utakmica, a ovo je vjerojatno najbolja. Ovo je bilo nešto fantastično. Talent i umjetnost su pobijedili industriju, tako kažu i Danci. Pokazali smo svu svoju vrijednost, rekao je Edo Pezzi.

- Imali smo odličnog vratara, imali smo odlične sve linije, možda tu i tamo još neke pukotine koje će do Katara Dalić uspjeti riješiti jer ima slatke brige, ima dosta igrača, a mi smo dobili novog Modrića - kapa dolje Majeru. To kako je on sinoć odigrao... uz onog cara s Velebita, našeg Luku koji je svima dokazao svoj talent i da je neuništiv, da je igrač kojemu ne vidimo kraj... ovo je nešto fantastično pred Svjetsko prvenstvo, kaže Pezzi.

Edo Pezzi i Ivo Mikuličin u Studiju 4

Edo Pezzi i Ivo Mikuličin u Studiju 4

Foto: Studio 4 / HRT

Mikuličin o izborniku Daliću

- Nikad Dalića nisam dovodio u pitanje, nema tu slučajnosti. Znalce prati i sreća i mudrost i hrabrost, a on je taj. Što bi rekli Talijani koji nisu bili na dva svjetska prvenstva.  Moj prijatelj kaže da je ovo bila hrvatska 'tika-taka', ja ne pamtim kad smo ovako dobro igrali, a ako ćemo o kritičnim tonovima, onda bih rekao da i dalje nemamo pravu špicu. Dalić tu špicu ne može izmisliti, jer poslije Marija Mandžukića i Nikole Kalinića mi nemamo klasične špice. Dobro je veliki nogometni znalac Slaven Bilić rekao: "Petković, ako želi igrati u reprezentaciji, onda mora igrati špicu, a ne vraćati se natrag. To može raditi u Dinamu, ali zašto se vraćati po loptu kad imaš Brozovića, Kovačića i Modrića.

Sosi su mnogi dosta zamjerili što je želio igrati za njemačku reprezentaciju kad nije bio u prvom kadru kod izbornika Dalića.

- Izvlačiti mu to kao grijeh je sramota. Mladi ljudi su puni adrenalina, lako ih se nagovori, možda mu je netko u datom trenutku rekao da će brže napredovati, ali zaboravimo to. To je jedna epizoda, drago mi je da smo dobili pravog igrača, to je naša blagodat i sva ova mladost koju imamo, dokaz je da je ova smjena generacija sad pomalo i završena tako da su slatke brige pred našim izbornikom, rekao je Pezzi.

- Ovog puta nije bilo oscilacija, svi su djelovali kao jedan stroj, savršen stroj i zato je ovo jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije koju sam ikad gledao, izjavio je Pezzi. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!