22:20 / 10.12.2019.

Autor: HRT

Petković za HRT: Da nisam nogometaš bio bih glumac

-

-

Foto: - / -

Obitelj mu je uvijek bila vjetar u leđa te priznaje da puno vremena provodi doma.
- Zasad jedna od najboljih godina u mojoj karijeri, a vjerojatno i u životu. Cijeli je život povezan nekako uz karijeru. Jako puno ciljeva sam ostvario i jako puno sam ih zacrtao za dalje. Želim ići dalje, napredovati iz dana u dan, želim da svaka iduća godina bude još bolja, rekao je hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama Bruno Petković u ekskluzivnom intervjuu Klubu 7.

U godini na izmaku debitirao je za hrvatsku reprezentaciju te se s Vatrenima plasirao na Europsko prvenstvo 2020., a sutra će predvoditi napad Dinama protiv Manchester Cityja u odlučujućem dvoboju za Europu.
 
S 13 je godina napustio Metković, obitelj, školu i prijatelje.

- Rani odlazak od obitelji ostavlja rupe u djetinjstvu, prisiljen si naglo odrasti i brinuti se o sebi, biti odgovoran. S druge strane izgubio sam dio djetinjstva u kojem mi je možda trebalo biti najljepše. Ja sam zahvalan za to jer sam se naučio jako puno stvari u životu upravo u tom periodu.

S 18 godina odselio je u Italiju gdje je u kratkom vremenu promijenio čak sedam klubova.

- Jako težak sustav, a u tom sam vremenu i ja bio jako težak karakter. Nisam bio osoba koja će se previše prilagođavati na nečije sustave igre. No, nikad nisam pomislio o prestanku nogometne karijere. Puno me stvari zanima kojima bih se bavio, ali nogomet je uvijek broj jedan. Neću reći posao, previše uživam u tome da bih zvao poslom. No da nisam nogometaš, možda bih bio glumac. Mislim da bi mi to bilo nešto što bi me privlačilo.
    
Obitelj mu je uvijek bila vjetar u leđa te priznaje da puno vremena provodi doma.

- Volim izaći s društvom, na piće i večere, ali često sam doma. Volim privatnost svog doma. Volim gledati filmove, serije...

Najveća prekretnica u karijeri, ali i životu mu je povratak u Dinamo 2018. godine.

- Život mi se okrenuo od trenutka kad sam potpisao za Dinamo. Nadao sam se pozivu u reprezentaciju, radio sam na tome. Nisam bio ljut kad nisam bio pozivan. Na meni je samo da radim, da se pokažem, a moji rezultati će pričati za mene.  

Nazivaju ga nasljednikom Marija Mandžukića i Zlatana Ibrahimovića.

- Laskaju mi usporedbe, ali ne želim se uspoređivati s nikim. Ne želim biti nečija kopija. Slični smo tipovi igrača. To su karijere koje ja želim ostvariti, ali na svoj način.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!