18:31 / 13.05.2020.

Autor: HRT

Peternac: Grad je gorio, osjećalo se da će se nešto dogoditi

-

-

Foto: - / -

Alen Peternac prije 30 je godina na Maksimiru trebao zaigrati za Modre protiv Crvene zvezde.
- Taj cijeli događaj, to sve ne mogu opisati. Nisi znao na koju stranu da pogledaš. Prije utakmice je bilo po gradu nereda i poslije utakmice. I suzavci. To je bio baš kaos cijeli taj dan, rekao je Alen Peternac, bivši igrač Dinama koji je prije 30 godina na Maksimiru trebao zaigrati za Modre protiv Crvene zvezde u nikad odigranoj utakmici.

- Sjećanja su velika, pogotovo jer je to jedan veliki događaj. Ponosan što sam kao klinac bio dio stvaranja Hrvatske i pada Jugoslavije. Sjećanja su, pogotovo kad ovdje stojim na stadionu, svježa. Izašli smo na stadion. Jedva čekaš da počne utakmica, 18 godina sam tada imao, to mi je bio debi na Maksimiru. Prije toga sam igrao vani protiv Partizana, ali nije se osjećao taj naboj. Ovdje je prije same utakmice grad gorio, osjećalo se da će se nešto dogoditi, bile su velike tenzije.

Kao mladi igrač nije bio svjestan svega što se događa, jedva je čekao zaigrati protiv Zvezde kod kuće pred svojim navijačima.

- Izašli smo na zagrijavanje koje nismo doživjeli. Gledali smo tribine. Prvo su navijači Zvezde trgali stolice, gađali naše navijače. Milicija nije reagirala. Naši Bad Blue Boysi su stali u obranu i probili zid i tu je milicija počela reagirati. Sve smo to gledali s terena, sa zagrijavanja. Kada je nastao kolaps i svega po terenu, mi smo se odvojili. Ja sam se s dijelom igrača približavao tunelu i gledao i dalje što se dešava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!