Petar Bočkaj dobio 11 mjeseci uvjetno za prometnu nesreću

30.08.2022.

13:41

Autor: HRT/Hina

Petar Bočkaj

Petar Bočkaj

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Nekadašnjem nogometašu Osijeka Petru Bočkaju, a danas igraču zagrebačkog Dinama stigla je presuda za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 2019. godine.

Petar Bočkaj dobio je 11 mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, objavljeno je u presudi na osječkom sudu.


Bočkaj je nesreću skrivio prije tri godine, 1. ožujka 2019. godine,  svojim Mercedesom AMG E43 uletio je u benzinsku postaju u Osijeku i potom pobjegao s mjesta nesreće. Bio je pijan, imao je 1,86 promila alkohola u krvi, a u nesreći su ozlijeđene dvije radnice, jedna od njih ostala je prikliještena policama uza zid. Bočkaj je tada bio igrač Osijeka, a u međuvremenu je prešao u Dinamo. Tužiteljstvo je za njega tražilo 11 mjeseci zatvora što se može zamijeniti radom za opće dobro.


 Bočkaja su teretili za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi, na sudu se branio da nije kriv, ali da mu je žao.


Nakon nesreće Osijek je Bočkaja izbacio iz momčadi, ali ga je vratio nakon samo mjesec i pol dana na inzistiranje tada novog trenera Dine Skendera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!