13:09 / 29.10.2021.

Autor: K.L./HRT

Pet zaraženih igrača u Osijeku, odgođen derbi na Rujevici

Nogometaši Osijeka

Nogometaši Osijeka

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Nk Osijek ima pet igrača pozitivnih na COVID-19 i klub je zatražio i dobio odgodu utakmice protiv Rijeke koja se trebala odigrati u nedjelju. Novi termin utakmice 8. prosinca u 17 sati, objavio je slavonski prvoligaš.

- NK Osijek dostavio je dana 29.10.2021. g. zahtjev za odgodom utakmice 14. kola HT Prve lige Rijeka – Osijek zbog pojave i za sada potvrđene zaraze COVID-19 u momčadi među pet (5) standardnih igrača za koje je priloženo dostavljena dokumentacija od strane klupskog liječnika s pozitivnim nalazima testova igrača.

Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donijeta je odluka o odgodi utakmice.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođena utakmica odigrati će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava HT Prve lige i mogućnostima klubova prema utvrđenom kalendaru natjecanja, donijeta je odluka kao u izreci, stoji u obrazloženju odgode koju je potpisao povjerenik za natjecanje Josip Brezni koji je novi termin utakmice zakazao za 8. prosinca u 17 sati.

Igrači s pozitivnim nalazom nalaze se u samoizolaciji, a Nogometni klub Osijek usko surađuje s epidemiološkom službom i poduzima potrebne mjere kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!