"Ovo je na kraju pozitivna sezona i rezultat"

02.11.2022.

23:16

Autor: K.L./HRT

Antun Samovojska i Tomislav Ivković

Antun Samovojska i Tomislav Ivković

Foto: HTV / HRT

Anton Samovojska i Tomislav Ivković analizirali su u emisiji Lige prvaka Dinamov nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju te poraz od Chelseaja u posljednjem šestom kolu.

Modri su završili skupinu na četvrtom mjestu te su se na taj način oprostili od Europe za ovu sezonu.

- Očekivana utakmica. Chelsea je bio bolji i kvalitetniji, a Dinamo je imao dobrih faza, posebno na početku. Ulaskom novih igrača u ekipu Chelseaja, bili su još dinamičniji i agresivniji, prestala je Dinamova igra i imali su prilike za treći gol. Pozitivan utisak Dinama, dali su i više nego što imaju. Ovo je na kraju pozitivna sezona i rezultat, osigurana su financijska sredstva za daljnje funkcioniranje, a sad se okreću hrvatskom prvenstvu, kazao je Ivković dok je Samovojska dodao:

- Teško je reći nešto mudro. Ovo je četvrti najbolji rezultat Dinama u Ligi prvaka, najbolji je onaj 1998. godine kada je Dinamo osvojio osam bodova i drugo mjesto. Svaki bod u Ligi prvaka vrijedi, ono što je meni pozitivno da je Dinamo prerastao onu momčad koja je ušla u Ligu prvaka i koji su se poigrali s njom. Ove sezone Dinamo je igrao, ali to nije bilo dovoljno za nešto više. U drugom dijelu je bilo perfektnih 20 minuta, prilika Šutala na početku odmah. Dinamo je imao kontrolu i posjed, mogla se okrenula utakmica na njegovu stranu. Jedino po mome, gdje je Dinamo mogao napraviti više, jest protiv Salzburga, za nešto drugo je teško zamjeriti. Ovo je skupa škola za Dinamo koju treba platiti. Na kraju izlazi kvaliteta, nema Dinamo ekstra igrača. Dinamo je napravio maksimalno što je mogao napraviti s ovim igračima koje ima, rekao je Ivković te pohvalio vratara Dominika Livakovića:

- Livaković je branio fantastično i drago mi je što nije primio više od dva gola. On je jedan od ključnih igrača Dinama.

video thumb

Istaknuo je Samovojska da nije bilo toliko razlike između istrčanih kilometara između igrača Chelseaja i Dinama kao što je to znalo bilo u prošlosti na nekim utakmicama.

Ivković smatra da Robert Ljubičić mora igrati na poziciji u veznoj liniji, a ne na lijevom beku.

- Ne mogu komentirati Ljubičića na poziciji koju igra. To nije ozbiljno. Ne mogu ga kritizirati na toj poziciji. On nije lijevi bek, bilo je situacija da igra veznoga, ovo je za njega ogromno opeterećenje. Za njega i Dinamo bi bilo bolje da se vrati u veznu liniju, zaključio je Ivković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!