"Ovo je dokaz ljudima u HNS-u da poslije Dalića imaju sigurnu zamjenu"

01.04.2021.

13:23

Autor: Studio 4/K.L./HRT

Igor Bišćan

Igor Bišćan

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Edo Pezzi, splitski sportski novinar, komentirao je u Studiju 4 uspjeh mlade hrvatske U-21 reprezentacije na Europskom prvenstvu, stanje u A reprezentaciji, a posebno je nahvalio izbornika mladih Vatrenih Igora Bišćana.

- Lako je biti general poslije bitke, svi smo znali da je grupa prejaka, ali smo se nadali. Bilo je nešto u zraku, što je govorilo da Bišćan ovu momčad dobro vodi. Nakon nekih ozljeda smo možda posumnjali, došla je prva utakmica gdje smo vidjeli da je Portugal jaki tim, ali potom se dogodilo ono što nam je išlo na ruku. Ovi klinci su pokazali svoju vrijednost, mi koji smo godinama u sportu smo oduševljeni, uvijek su naši mladi bili negdje u vrhu, ali nedostajalo nam je nešto. Ništa nije slučajno, znam Bišćana od njegovih igračkih dana, i kao osobu i trenera ga izuzetno cijenim. Čovjek je koji uvijek vjeruje, rekao je Pezzi.

- Bišćan je poseban čovjek, upoznao sam ga u reprezentaciji, ono što mi se uvijek kod njega sviđao da je svoj, a takvi ljudi na kraju naprave rezultat. Gdje god je igrao, vidjelo se da može napraviti puno. Mislim da je ovo dokaz da poslije Dalića imaju sigurnu zamjenu, da neće trebati u HNS-u lutati, zna se tko treba dobiti reprezentaciju. On je miran čovjek, osjeća nogomet, a to je najvažnije.

Istaknuo je da hrvatskim trenerima dati maksimalno povjerenje.

Govorio je i o smjeni Krunoslava Rendulića, kojeg je naslijedio u Šibeniku Sergi Escobar.

- Ja sam toliko razočaran, znam da je Šibenik uvijek bio riznica igrača koji su dolazili u Hajduk. Ima tu materijala, ali kako može nekakav trener doći tamo, u njemu nepoznatu zemlje, čut će nekoliko fraza, govoriti o navijačima da se nekom dodvori. Hrvatski trener zna kako prići našem igraču, osjeća ovo podneblje...

Usporedio je Bišćana i Dalića s obzirom na to kakvi su tipovi trenera te stanje u A reprezentaciji.

- Druga priča je Dalić, on je imao i nešto sreće u Rusiji, i tako dalje, poslije su kola išla kako su išla. Ne bih se vraćao na A reprezentaciju, tu me ništa nije iznenadilo, vidi se da je momčad bez adrenalina i da nekima nije mjesto u reprezentaciji. Bišćan ima nešto trenersko u sebi, došao je u Rijeku gdje je Armada bila protiv njega, on je hrabar momak koji vjeruje u sebe, a to je važna karakteristika trenera, objašnjava Pezzi.  

- A reprezentacija već par godina živi na slavi iz Rusije, možda nam fali Mandžukić i još par igrača. Ne želim pametovati, kad smo primili gol od Slovenije, potpisao bih da ćemo izgubiti. Vidjelo da se da momčad nije nalazila sebe i što će napraviti, zaključuje sportski novinar iz Splita.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!