19:12 / 15.05.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Otvoreno jedno od najljepših igrališta, Osječani razveselili otočane

Foto: Radio Zadar

Foto: Radio Zadar

Foto: - / -

Svečanost su uveličali Osječani koji su pred 400-tinjak gledatelja odigrali prijateljsku utakmicu s domaćinom.
Novouređeno igralište NŠK-a Sveti Mihovil u Sutomišćici na otoku Ugljanu svečano je otvoreno u ponedjeljak. Svečanost su uveličali Osječani koji su pred 400-tinjak gledatelja odigrali prijateljsku utakmicu s domaćinom.

NK Osijek je dokazao i ovom prilikom da je veliki klub i prava sportska sredina! Iako smo mi u velikoj većini navijači Hajduka, svjesni smo da ovo što su nam Osječani pružili dolaskom na Ugljan ne bismo dobili ni od Hajduka, ni od bilo kojeg drugog prvoligaškog kluba. Iskazujemo im zahvalnost i poštovanje jer su nam došli s najboljim sastavom i veseli nas suradnja s Osijekom koju želimo intenzivirati. Uvijek ćemo drage goste iz Slavonije dočekati raširenih ruku, rekao je predsjednik Svetog Mihovila Dario Korenov.

Poveznica sa slavonskim prvoligašem je Krševan Santini, vratar Osijeka i brat Ivana Santinija koji igra za francuski Caen. Nogometaši vuku korijene s otoka Ugljana.
 
Nas dvojica smo prvenstveno apelirali da je važno omogućiti djeci da se bave nogometom na Ugljanu, da imaju gdje trenirati kako bi ostajala na otoku. U NŠK Sveti Mihovil su imali isti taj elan i želju, pa se zajedničkim snagama realizirao ovakav projekt, rekao je Krševan.

U školi nogometa Sveti Mihovil trenira više od 120 djece s otoka Ugljana i Pašmana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!