Otvoren teren s umjetnom travom u Kustošiji

13.04.2022.

16:59

Autor: HRT/HNS

Marijan Kustić

Marijan Kustić

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, otvorio je danas u zagrebačkoj Kustošiji novi teren s umjetnom travom.

Na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Kustošija postavljen je novi teren s umjetnom travom, a tim je povodom danas organizirano svečano otvaranje na kojem su bili prisutni čelni ljudi HNS-a, predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina.


Predsjednik NK Kustošija, Vladimir Babić, predstavljao je klub koji je financirao pripremne radnje, dok je Hrvatski nogometni savez financirao nabavu i postavljanje umjetne trave. Svečano otvaranje terena svojim su dolaskom uveličali i Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe i Zoran Mitreski, predsjednik uprave Konzuma.


- Razvoj infrastrukture jedna je od naših ključnih strateških odrednica te me raduje još jedan postavljeni novi travnjak. Zahvaljujem klubu i predsjedniku Babiću na proaktivnosti u ovom projektu, kao i gradu Zagrebu koji je dao suglasnost za ovaj projekt. Želim Kustošiji što više mladih nogometaša koji će ovdje imati odlične uvjete za rad i daljnji razvoj, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


- U Fortenova grupi vjerujemo da je razvoj mladih talenata put do ostvarivanja potencijala i zbog toga smo našu suradnju s HNS-om povezali s razvojem mladih talenata u nogometu. Želja nam je usmjeriti mlade prema sportu i potaknuti ih na veći socijalni kontakt i druženje. Podrška ovakvim projektima jedan je od najvažnijih razloga zbog kojih su Fortenova grupa, Konzum, Jamnica i PIK Vrbovec ušli u partnerstvo sa Savezom i hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Time zajedno osiguravamo da Hrvatska i dalje bude uspješna u ovom sportu, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.


Ove godine su, osim u Kustošiji, već otvoreni novi tereni s umjetnom travom u Krapini i Metkoviću, nakon što su u 2021. godini otvoreni hibridni tereni u Splitu, Varaždinu i Šibeniku te tereni s umjetnom travom u Dugopolju, Pakracu, Rabu te na zagrebačkim Ravnicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!