14:09 / 05.09.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Oštre kazne za derbi, Dilaveru zabrana igranja dvije utakmice

HNK Hajduk - GNK Dinam (Milan Sabic/PIXSELL)

HNK Hajduk - GNK Dinam (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Oštre kazne dodijeljene su sudionicima derbija igranog na Poljudu 31. kolovoza.
Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica sedmoga kola. Oštre kazne dodijeljene su sudionicima derbija igranog na Poljudu 31. kolovoza.

Dinamov igrač Emir Dilaver kojeg je sudac isključio zbog grubog starta s leđa na utakmici kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne.

Arijan Ademi (Dinamo) i Bassel Zakaria Jradi (Hajduk) koji su isključeni zbog dvije opomene  kažnjeni su s po jednom utakmicom igranja i novčanim kaznama od po 3.000 kuna.

Pomoćni trener Dinama Rene Poms koji je isključen u sudačkoj nadoknadi zbog vrijeđanja suca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i 1.000 kuna, objavljeno je na službenim stranicama Prve HNL.

Osim kartoniranih igrača i pomoćnog suca, kažnjeni su i klubovi. Od strane gostujućih navijača evidentirano je paljenje četiri baklje od kojih su dvije ubačene u ograđeni dio terena, dok je od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini tijekom utakmice zabilježeno paljenje 47 baklji (6 bačeno na tartan, dvije na teren kod sjevernog gola), 3 dimne kutije, 2 stroba (jedan na tartan stazu) i 8 topovskih udara.

Također, na fotografijama akreditiranog fotografa objavljenim u medijima zabilježen je na ogradi sjeverne tribine navijač s maskom na licu, dvije upaljene baklje u rukama te u majici s neprihvatljivim natpisom. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS GNK Dinamo je kažnjen novčanim iznosom od 7.000 kuna, dok je HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 75.000 kuna.
HNK Hajduk - GNK Dinam (Milan Sabic/PIXSELL)

HNK Hajduk - GNK Dinam (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!