Osijeku najveća kazna, kažnjeni i Hajduk, Dinamo te Šibenik

01.12.2021.

17:47

Autor: I.Ž.K./HRT/1.HNL

Bakljada na dvoboju Šibenika i Dinama

Bakljada na dvoboju Šibenika i Dinama

Foto: Bruno Fantulin / PIXSELL

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama s utakmica 17. kola, objavila je HT Prva liga.

NK Osijek kažnjen je s 30.000 kuna zbog diskriminacije domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Lokomotiva, odnosno neprimjerenog skandiranja sucu Pajaču.

HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Istra 1961. Na sjevernom djelu tribine, gdje su bili smješteni domaći navijači (Torcida), njih oko tisuću, u 28. minuti zapaljena je jedna bengalka koja je dogorjela na tribinama, u 60. minuti zapaljeno je 19 bengalki i jedna petarda koje su dogorjele na tribinama, u 64. minuti zapaljeno je sedam dimnih baklji, a u 66. minuti jedna dimna baklja i sve su dogorjele na tribinama.

GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na istočnoj tribini (341 pripadnik) od 58. do 60. minute zapalila je šest baklji, od kojih su tri bačene na teren za igru, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute dok su ostale baklje bačene na prostor ispred iste tribine.

HNK Šibenik kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Domaća navijačka skupina Funcuti, smještena na južnom dijelu zapadne tribine (30 pripadnika) u 21. minuti zapalila je dvije baklje, od kojih je jedna bačena na ograđeni prostor unutar iste tribine dok je druga dogorjela na istoj tribini.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!