Osijeku kazna od 20.000 kuna, Hajduk mora platiti 13.000

01.09.2022.

09:21

Autor: I.Ž.K./HRT

Bakljada na dvoboju Osijeka i Hajduka

Bakljada na dvoboju Osijeka i Hajduka

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 7. kola, objavljeno je na službenim stranicama SuperSport HNL-a.

Kažnjeni su Osijek, Hajduk, Šibenik, Dinamo i Rijeka.

Zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk, NK Osijek kažnjen je s 20.000 kuna. Kao posljedica bakljade došlo je do zapaljenja sjedalica koje su intervencijom JPVP-a ugašene. HNK Hajduk kažnjen je s 13.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

HNK Šibenik kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo, dok GNK Dinamo mora platiti 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

HNK Rijeka kažnjen je jedinstvenom kaznom od 15.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminirajućeg skandiranja domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka - Varaždin. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!