17:04 / 30.01.2020.

Autor: M.Š./HRT

Osijek završio najveći transfer u povijesti!

Foto: Screenshot atalanta.it

Foto: Screenshot atalanta.it

Foto: - / -

NK Osijek završio je posao oko najskupljeg transfera u svojoj povijesti. 20-godišnji branič Boško Šutalo, novi je igrač talijanske Atalante iz Bergama.
NK Osijek završio je posao oko najskupljeg transfera u svojoj povijesti. 20-godišnji branič Boško Šutalo, novi je igrač talijanske Atalante iz Bergama.

Transfer je težak 5 milijuna eura, a "bijelo-plavima" će pripasti i deset posto od budućeg transfera mladog hrvatskog reprezentativca. Boško Šutalo vjernost "plavo-crnima", s kojima je Dinamo bio u skupini Lige prvaka, potpisao je na idućih pet godina.

Što se tiče plaće, Šutalo bi trebao zarađivati 250 tisuća eura godišnje fiksno, a tu je i mogućnost zarade putem bonusa do još 100 tisuća eura.

Boško Šutalo je karijeru počeo u Neretvi, potom je igrao u RNK Splitu, a nakon raspada toga kluba, našao se u Gradskom vrtu.

Oduševio je brojne europske promatrače svojom polivalentnošću jer može igrati na svim obrambenim pozicijama te je ujedno dobar prema naprijed kao i otporan na protivnički presing.

Nema sumnje da je pred ovim igračem, nastavi li se dobro razvijati, velika nogometna karijera.

Od sada već bivšeg igrača oprostili su se i u Gradskom vrtu.

Galić: Važan iskorak na nogometnom tržištu

Obavljenim poslom zadovoljan je i direktor Osijeka Obavljenim poslom zadovoljan je i direktor Osijeka Igor Galić.
"Prije svega treba reći da je to rekordan transfer u klupskoj povijesti. Drugo, to je za nas jako dobar i važan iskorak na nogometnom tržištu i za neke buduće aktivnosti koje ćemo imati, posebice za igrače ponikle u našoj školi. Svakako je to poticaj i drugima u našoj sredini da budu maksimalno fokusirani na rad i igru, vidjevši da se iz Osijeka mogu plasirati i u najjače europske lige. Nama ovaj transfer nije bio presudan, no svakako je dobro došao. Završen je u interesu i kluba i našeg dojučerašnjeg igrača, iako pregovori nisu bili jednostavni. Tako se stasava u pravi i ozbiljan europski klub", poručio je Galić.

- Prije svega treba reći da je to rekordan transfer u klupskoj povijesti. Drugo, to je za nas jako dobar i važan iskorak na nogometnom tržištu i za neke buduće aktivnosti koje ćemo imati, posebice za igrače ponikle u našoj školi. Svakako je to poticaj i drugima u našoj sredini da budu maksimalno fokusirani na rad i igru, vidjevši da se iz Osijeka mogu plasirati i u najjače europske lige. Nama ovaj transfer nije bio presudan, no svakako je dobro došao. Završen je u interesu i kluba i našeg dojučerašnjeg igrača, iako pregovori nisu bili jednostavni. Tako se stasava u pravi i ozbiljan europski klub, poručio je Galić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!