12:19 / 20.10.2020.

Autor: A.M./HRT/NK Osijek

Osijek produžio ugovore s trojicom igrača

-

-

Foto: - / -

NK Osijek je produžio ugovore s trojicom svojih igrača, Mihaelom Žaperom, Danijelom Lončarom i Talysom Oliveirom, i to do ljeta 2024. godine.
NK Osijek je produžio ugovore s trojicom svojih igrača, Mihaelom Žaperom, Danijelom Lončarom i Talysom Oliveirom, i to do ljeta 2024. godine. - Oni su bili u mlađim kategorijama našeg Kluba, uspješno nastupali za Osijek II, a onda se dokazali i među prvotimcima. Produžili smo im i financijski poboljšali ugovore te na taj način ujednačili njihov status s ostalim igračima prve momčadi. Dodao bih da su im novi uvjeti vrlo stimulativni i progresivni, pa će kroz dodatne bonuse biti nagrađen njihov individualni, dakako i momčadski učinak. Dakle, želimo na taj način dobiti i stvarati dodanu vrijednost, poticajno djelovati na sve one koji to zasluže svojim igrama i ponašanjem. I ovim smo činom potvrdili da ozbiljno i u budućnosti računamo na njih, a to je pokazatelj i drugim mladim igračima iz naše Škole da što prije i odlučnije krenu putem ove trojice igrača, rekao je sportski direktor osječkog prvoligaša  Ivica Kulešević.
Lončar (23 godine) je u Gradskom vrtu od 2012., a osim u mlađim uzrastima Osijeka "kalio" se još u Čepinu i BSK-u iz Bijelog Brda. Dosad je skupio 53 nastupa za Bijelo-plave i postigao tri  gola.
- Produžio sam ugovor još za dvije godine. Sretan sam i zadovoljan, vjerujem da ću imati još puno nastupa za Osijek i da ćemo ostvariti ciljeve koje smo svi zajednički postavili. Mogu reći da sam ponosan što sam dio ovog Kluba koji puca na najviše domete i sigurno ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje na kojem se zahvaljujem, rekao je Danijel.
Talys (21) je u Osijek stigao u veljači 2017. iz brazilske Parane. U proteklom je razdoblju odigrao 52 utakmice uz jedan zgoditak kojeg je zabio Dinamu.
- Već sam se sasvim prilagodio životu u Osijeku, osjećam se ovdje jako dobro, pa mi je drago što mi je produžen ugovor. Na meni je da igram što bolje, nadajući se da ću se izboriti za mjesto u momčadi, a dobra konkurencija je uvijek nešto pozitivno. Siguran sam da ovdje još mogu napredovati, tako da su mi i osobne ambicije vezane uz klupske, istaknuo je mladi Brazilac.
Žaper (22) je bio kapetan Osijeka II i čim je prešao u prvu momčad odmah se ustalio među standardnim prvotimcima. Nastupio je u 44 službena ogleda i osam puta se upisao među strijelce.   -  Dogovorili smo produženje suradnje još za godinu dana duže u odnosu na dosadašnji ugovor. Naravno da sam sretan i zahvalan, ipak je Osijek moj klub u kojem se odlično osjećam. Postao sam standardan prvotimac, igram i za mladu reprezentaciju i igrački napredujem. Osim toga, velika je razlika igrati za NK Osijek sada i prije četiri, pet ili više godina. Veseli me visoko podignuta ljestvica naših ambicija jer su i moji ciljevi isto takvi i želim ih ostvariti u svom gradu, naglasio je Mihael.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!