Okupljanje BBB-a prošlo bez represivnog postupanja policije

10.03.2023.

13:42

Autor: K.L./Hina

BBB za vrijeme Skupštine

BBB za vrijeme Skupštine

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Tijekom okupljanja nekoliko stotina Bad Blue Boysa ispred hotela "Sheraton", gdje je u četvrtak navečer zasjedala Skupština NK Dinamo, nije bilo represivnih postupanja policije niti je zabilježeno oštećenje imovine, osim saznanja o sukobu dvojice navijača s jednom članom Skupštine.

Izvijestili su to u petak iz zagrebačke policije te istaknuli kako im je, uz zatvaranje i regulaciju prometa zbog sigurnosti građana, u fokusu bilo održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira.


Naveli su kako su, zbog najavljenog dolaska većeg broja pripadnika navijačke skupine nogometnog kluba koji je održavao redovnu skupštinu, a koja je navečer prekinuta zbog nedostatka kvoruma, od popodnevnih sati bili prisutni na prostoru ispred hotela u Ulici kneza Borne i okolnih ulica.


Okupljanje je počelo oko 17 sati, a ukupno se okupilo nekoliko stotina navijača Dinama, čija je skupština počela oko 18 sati.


Pošto su okupljeni uskoro stupili na kolnik Ulice kneza Borne, policajci su preusmjerili daljnje odvijanje prometa obilaznim smjerom Palmotićevom i drugim okolnim ulicama.


Tijekom navijačkog okupljanja, ističu u policiji, nije bilo dodatnih policijskih postupanja niti je zabilježeno oštećivanje imovine, osim saznanja da je u jednom trenutku došlo do sukoba dvojice navijača s jednim članom skupštine.


Provjeravaju se saznanja o sukobu navijača i člana Skupštine.


- U odnosu na navedeno, provjeravaju se saznanja radi utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, kažu u zagrebačkoj policiji.


Dodaju kako su se oko 20 sati, uz prisustvo policajaca, okupljeni navijači počeli razilaziti te je normalizirano odvijanje prometa, pri čemu je promet "zelenim valom" bio preusmjeren u Palmotićevu do razilaska navijača.


Iako se s nestrpljenjem čekala redovna sjednica klupske Skupštine, na kojoj se trebalo odlučivati o ljudima koji će u budućnosti voditi Dinamo, nakon dva sata žučne rasprave sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.


Trebalo se, naime, odlučivati o novim članovima Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, ali je nakon dva sata sjednica prekinuta jer su 33 člana Skupštine, sklona bivšem čelniku kluba Zdravku Mamiću koji je zbog osuđujuće presude za milijunske zlouporabe na štetu kluba sa bratom i suoptuženikom pobjegao u BiH, napustila sjednicu.


Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum ih čini 41, nakon čega je predsjednik kluba Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvorum.


- Gospodo, nemamo kvorum, on je 41. Ako nemamo kvorum ne možemo donositi druge odluke. Kvorum je srušen. Vidjet ćemo kada će biti nova skupština, za dva, tri, šest mjeseci. Klubom i dalje upravlja Uprava i predsjednik kluba, poručio je Barišić.


Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Barišić kao predsjednik kluba. U postojećoj Upravi su Vlatka Peras i Dario Šimić, s dosadašnjim članom Uprave Krešimirom Antolićem potpisan je sporazumni raskid ugovora, dok je druga članica Uprave, Amra Peternel smijenjena.


Bad Blue Boysi će na temelju novoučlanjenih osoba imati sedam članova Skupštine, a jedan od njihovih glavnih zahtjeva bit će promjena Statuta i organizacija izbora po principu "jedan član - jedan glas".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!