Oko sokolovo: Suci su pogriješili u Rijeci, inače su odradili vrlo dobar posao

16.04.2018.

21:32

Autor: L.M./HRT

default error photo
U emisiji Stadion naš sudački stručnjak Mateo Beusan analizirao je prethodno kolo Prve HNL, a počeo je sa šokantnim porazom Rijeke od Rudeša (4:2).
U emisiji Stadion naš sudački stručnjak Mateo Beusan analizirao je prethodno kolo Prve HNL, a počeo je sa šokantnim porazom Rijeke od Rudeša (4:2). Prva situacija dogodila se u 34. minuti kad je Rudeš poveo 2:1. Sudac je prvo označio zaleđe, ali onda se predomislio što se nikako nije svidjelo Riječanima. Mislim da su se s pravom bunili. Vidite da je Capan u zaleđu i jasno je da utječe na vratara, nije jasno zašto je pomoćnik podignuo zastavicu pa spustio, ali po meni je u svakom slučaju moralo biti suđeno zaleđe, rekao je Beusan. Sljedeća sporna situacija dogodila se u 49. minuti kada je Rudeš poveo s 3:1. Riječani su i ovoga puta tražili zaleđe, ali sudac je ostao pri odluci. Pomoćnik je izvrsno vidio da nije bilo zaleđa i dobro je da je priznat zgoditak za Rudeš, zaključio je Beusan. Rijeka je u 66. minuti ostala s igračem manje nakon što je sudac pokazao drugi žuti Župariću zbog prekršaja na Budimiru u šesnaestercu. Nije mi jasno zbog čega se uopće itko buni, pa jasno je da je čisti penal. Gurao je Budimira s dvije ruke, objasnio je Beusan. U susretu Intera i Hajduka slavili su gosti 3:0, a prva sporna situacija dogodila se u 20. minuti kada je Hajduk tražio penal, ali Hamza je dobio javnu opomenu za simuliranje. Izvanredna pozicija suca, dobro je vidio da je Hamza počeo glumiti zbog čega je opravdano dobio žuti karton. Kada je riječ o poništenom golu Intera, nije mi jasno zašto su se bunili, vidljivo je zaleđe, zaključio je Beusan. Gyurcso je zabio za vodstvo Hajduka u 59. minuti, a igrači Inter bunili su se i tražili prekršaj nad Postonjskim: Igrač Intera udario je Hajdukovca i sve je čisto kao suza, gol je sasvim regularan! I kod penala dosuđenog za Hajduk je, također, sve čisto, objasnio je HRT-ov sudački ekspert. Na utakmici Dinama i Cibalije nije bilo spornih situacija te su generalno suci odradili dobar posao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!