Održana pretpremijera filma o slavnoj generaciji Dinama

11.05.2022.

23:53

Autor: Sport/HRT/I.Ž.K.

Pretpremijera dokumentarca "Generacija '82."

Pretpremijera dokumentarca "Generacija '82."

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

U Zagrebu je održana pretpremijera filma "Generacija '82.", posvećenog igračima Dinama koji su prije 40 godina osvojili naslov prvaka tadašnje Jugoslavije.

Na premijeri su bili tadašnji igrači zagrebačkog kluba predvođeni trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem. Nogometni klub Dinamo tom prigodom dodijelio je posebna priznanja svim članovima te slavne generacije.

- To je vraćanje emotivnog duga. Ja sam 1982. imao 20 godina, sa svojom ekipom sa stare Pešće i s dečkima s Trnja išli smo na utakmice. Proživio sam to i uživao u svakoj minuti tog proljeća i ovo je zapravo vraćanje jednog emotivnog duga toj generaciji, rekao je autor filma Ivan Blažičko.

- Sve ono što je vezano za te godine i što se priča današnje vrijeme oko toga sigurno da budi emocije i vraća se film, vraćaju se neke slike u povijest, u prošlost, to se ne može zaboraviti. I ako ja gledam sa svoje strane, to je meni u mojoj nogometnoj karijeri bio najveći uspjeh i jedna velika satisfakcija. Moram priznati da mi je ta godina sigurno najkvalitetnija u mojoj igračkoj karijeri, rekao je legendarni vratar Dinama Marijan Vlak, član generacije Dinama iz 1982.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!