12:22 / 21.10.2020.

Autor: K.L./HRT

Odgođena utakmica Lokomotive i Hajduka zbog koronavirusa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odgađa se utakmica 9. kola Prve HNL između Lokomotive i Hajduka koja se trebala igrati 24. listopada u Kranjčevićevoj zbog zaraženih igrača u Lokomotivi.
Odgađa se utakmica 9. kola Prve HNL između Lokomotive i Hajduka koja se trebala igrati 24. listopada u Kranjčevićevoj zbog zaraženih igrača u Lokomotivi. Utakmica će se odigrati u prvom slobodnom terminu, objavio je Hajduk te prenio obrazloženje Hrvatskog nogometnog saveza:

- NK Lokomotiva dostavio je dana 21.10.2020. obavijest da je nakon obavljenog testiranja cijele momčadi utvrđena zaraza korona virusom kod četiri igrača te još dva imaju epidemiološku mjeru samoizolacije. Zbog toga NK Lokomotiva nije u mogućnosti nastaviti redovito natjecanje i traži odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Lokomotiva-Hajduk.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 06.08.2020.g. kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude 6 ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK Lokomotiva donijeta je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu o čemu će se odluka donijeti naknadno, objavio je Hrvatski nogometni savez. Proteklog vikenda je odgođena utakmica Osijeka i Lokomotive, također zbog zaraze koronavirusom u momčadi iz Kajzerice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!