19:04 / 14.02.2019.

Autor: I.L.K./A.M./HRT

Obračun Boysa i policije ispred stadiona i za vrijeme utakmice

Doosan Arena uoči početka utakmice (Igor Kralj/PIXSELL)

Doosan Arena uoči početka utakmice (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nešto prije 19 sati, a onda opet poslije 21 sat došlo je do sukoba između BBB-a i domaće policije ispred stadiona u Plzenu.
Nešto prije 19 sati, a onda opet nakon početka utakmice, došlo je do više sukoba između BBB-a i domaće policije ispred stadiona u Plzenu, gdje prvi susret šesnaestine finala Europske lige od 21 sat igraju Viktoria i Dinamo. Prvo je oko 19 sati na tribine pokušala ući veća skupina navijača Dinama bez ulaznica, jer u Plzen ih je doputovalo oko 1500, a ulaznice je imalo manje od 400. Na kraju je na tribine pušten i dio navijača bez kupljenih ulaznica, no ostale je kordon policije spriječio u tome. Kad su shvatili da neće ući počeli su bacati boce na policiju i paliti baklje. Policija je uzvratila i uslijedio je još veći kaos od onoga u 19 sati. Nekoliko navijača nastradalo je u sukobima, a nekoliko ih je policija i privela.
Iz Dinama su ranije objavili kako ulaznice za domaće sektore mogu kupiti isključivo češki državljani uz predočenje osobnih dokumenata te da će se pri ulasku na stadion strogo pregledavati dokumenti.
Inače, izvrsno raspoloženje vladalo je tijekom dana među navijačima, koji su se slikali, pjevali navijačke pjesme i odlično se zabavljali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!