Obnovljeno malonogometno igralište u Đakovu

03.06.2020.

14:41

Autor: I.L./Hina

default error photo
Postavljena je podloga od umjetne trave i uređene su prostorije kluba.
U Đakovu je otvoreno malonogometno igralište NK Đakovo Croatia koje je nakon postavljanja podloge od umjetne trave i uređenja prostorija kluba dobilo novo ruho.

Obnova ovog malonogometnog igrališta započela je prošle godine, a jedan je od 22 projekta kojeg je Središnji državni ured za šport sufinancirao putem Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina. Ukupna vrijednost projekta je 998.006,61 kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancirao je s iznosom od 484.466,50 kuna.

Današnjem otvaranju novouređenog projekta prisustvovali su zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić te predstavnici kluba i izvođača radova.

- Iznimno nas veseli što je Đakovo dobilo ovakvo jedno prekrasno igralište, koje će, vjerujem, doprinijeti kako bi se što veći broj djece i mladih bavilo športom. U mandatu ove Vlade, a sukladno Programu Vlade RH 2016.-2020. te ciljevima Nacionalnog programa športa 2019.-2026. osigurano je sufinanciranje ukupno 25 projekata obnove ili izgradnje športskih objekata u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna, rekao je zamjenik državnog tajnika Šamija.

Obnova malonogometnog igrališta u Đakovu uključivala je uređenje prostorija ispod tribine, izgradnju novog malonogometnog igrališta na podlozi od umjetne trave s ekološki prihvatljivim granulatom te postavljanje šest rasvjetnih stupova s LED reflektorima oko igrališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!