10:55 / 23.12.2020.

Autor: Studio 4/HRT

O radu Zaklade GNK Dinama "Nema predaje"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dinamova Zaklada "Nema predaje" krenula je prije nekoliko mjeseci s aktivnim radom.
Dinamova Zaklada "Nema predaje" krenula je prije nekoliko mjeseci s aktivnim radom, a o njezinom radu u Studiju 4 govorila je Iva Cigrovskij, članica Dinamove zaklade za osobe s invaliditetom.

- Dinamo zaklada je prije dva mjeseca počela s aktivnim radom i jedan od prvih programa i natječaja jest onaj "Jednake mogućnosti za sve" putem kojeg je Zaklada htjela, putem natječaja, donirati novčana sredstva određenim udrugama. Taj natječaj trajao je 15-ak dana, u prosincu je izabrano pet udruga koje su dobile donacije. Udruge su iz cijele Hrvatske, nije samo Zagreb, i to su redom udruge koje su dobile sredstva između 20 i 60 tisuća kuna, rekla je Iva Cigrovskij.

- Zaklada se financira od donacija, zakladnik je GNK Dinamo koji je uplatio milijun kuna za početak rada i da bi se mogli provesti svi ovakvi natječaji i aktivnosti, dodaje.

Prije tri godine postavljeni su temelji za ovu Zakladu, Dinamo je sudjelovao u brojnim akcijama, posebno s građanima s invaliditetom.

- Klub oduvijek radi na integraciji osoba s invaliditetom u nogomet i humanitarnim aktivnostima s ciljem pomoći cijeloj zajednici, a posebno se od 2017. godine radi intenzivno i aktivno na uključivanju osoba s invaliditetom u cijelu zajednicu kroz razne programe i aktivnosti. Klub je prvi u Hrvatskoj - prilagođena web stranica za osobe s invaliditetom, pristupačnost stadiona, niz aktivnostima s različitim udrugama. Dinamo je imao audio deskripciju za slijepe navijače prvi u Hrvatskoj, to imamo treću godinu zaredom, za što smo dobili nagradu od partnera Uefe.

- Sve akcije smo pratili na klupskim kanalima, na mjesečnoj razini smo sudjelovali s raznim institucijama. Radili smo potiho, a sada je Zaklada zaživjela, za to su bili potrebni i temelji, zaključila je.
Screenshot HRT

Screenshot HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!