O odlasku Ćire Blaževića: Već nam nedostaje

15.02.2023.

20:21

Autor: I.L./HRT

U emisiji "Liga prvaka" o odlasku Miroslava Ćire Blaževića

U emisiji "Liga prvaka" o odlasku Miroslava Ćire Blaževića

Foto: HTV / HRT

Dan tuge i sjete, oprostili smo se od Miroslava Ćire Blaževića. Održana je danas komemoracija i pokop u Aleji velikana na Mirogoju.

- Već nam nedostaje. Ovakav čovjek će se teško pronaći, rekao je Anton Samovojska u emisiji Lige prvaka.


- Ćiru Blaževića pratim od kad je došao u Dinamu, od prosinca 1980. godine. Sasvim dovoljno da upoznam tog divnog čovjeka. Govorimo o njemu kao o treneru svih trenera, ali bih htio da govorimo o njemu kao čovjeku. Bio je jedinstveni lik, javan, dostupan. Lako se moglo doći do njega. Sebe je predstavljao kao osrednjeg nogometaša. Što nije istina, bio je vrlo dobar nogometaš. Kao trener je postigao mnogo, mnogo više. Posebno bih naglasio dobrotu tog čovjeka koji je donosio veselje i radost, ne samo nogometno nego svakodnevno. Ne naglašava se često. Imao je jedan krasan fond. Svake godine od svoje tajnice, a uvijek je bilo 100.000 kuna i više, sav novac je išao u dobrotvorne akcije. Imao je osjećaj za ljude, osjećaj za čovjeka, istaknuo je Samovojska.

video thumb

- Bio je puno prije Special One od Mourinha. Da ga nema, trebalo bi izmisliti. Čovjek koji se toliko približio narodu, uvijek poseban i zbog toga su ga voljeli. Malo neuspjeha i loših rezultata, nitko mu nije zamjerao. Mene je dojmila ta posljednja šetnja sa sinom. Pokazao je snagu, moć i želju. To je bio način da pripremi ljude da je spreman za odlazak, rekao je Tomislav Ivković.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!