Novi stadion Osijeka dobio uporabnu dozvolu

28.03.2023.

15:45

Autor: I.L./HRT

 Pogled iz zraka na osvijetljeni novi stadion NK Osijeka

Pogled iz zraka na osvijetljeni novi stadion NK Osijeka

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Novi stadion i trening kamp Nogometnog kluba Osijek u ponedjeljak je dobio pravomoćnu uporabnu dozvolu za izgrađenu građevinu športsko-rekreacijske namjene - Škola nogometa i stadion NK Osijek, 2. skupine, objavio je klub na svojim stranicama.

Prethodno je obavljen tehnički pregled kojim je utvrđeno da je građevina izgrađena u skladu s izvršnim aktom za građenje u pogledu ispunjavanja temeljnih zahtjeva za građevinu, lokacijskih uvjeta i drugih uvjeta određenih aktom za građenje. Građevina je priključena na prometnu površinu i druge građevine i uređaje komunalne ili druge infrastrukture. Privremene građevine u okviru pripremnih radova, oprema gradilišta, neutrošeni građevinski materijal, te otpad uklonjeni su, a zemljište na području gradilišta i na prilazu gradilištu dovedeno je u uredno stanje.


U idućoj fazi, a do svečanog otvaranja samog stadiona i trening kampa, slijedi priprema terena i unutarnjih prostorija za postupak licenciranja stadiona za odigravanje svih službenih utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!