22:00 / 21.05.2019.

Autor: A.M./HRT

Novi "rat" Hajduka i HNS-a zbog utakmice pionira

Slavonski Brod: Finale kupa pionira između Osijeka i Hajduka (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)

Slavonski Brod: Finale kupa pionira između Osijeka i Hajduka (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pioniri Hajduka i Osijeka igrali su finale Kupa, no nogomet je ostao u drugom planu, a sudac Ante Čuljak izbio je u prvi plan, opet pokrenuvši "rat" Hajduka i HNS-a.
Pioniri Hajduka i Osijeka igrali su u Slavonskom Brodu finale Kupa, no nogomet je ostao u drugom planu, a sudac Ante Čuljak izbio je u prvi plan, opet pokrenuvši "rat" Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza.

Čuljak je u susretu u kojem su igrali 14-godišnji dječaci dodijelio čak 11 žutih kartona, od čega devet Hajduku, uz dva crvena.

Nastavak priče uslijedio je nakon utakmice, kada je igrač Hajduka krenuo prigovarati sucu, a on je krenuo prema dječaku mašući mu. Nadovezali su se uvredama roditelji s tribina. DPH Slavonski Brod objavio je video na kojoj se vidi dio sukoba, pa i to kako s tribina "odrasli" potiču dječake da fizički nasrnu na suce. Inače, sva tri trofeja u mlađim uzrastima u današnje tri finalne utakmice u Brodu uzeli su nogometaši Osijeka.
Hajduk je izdao priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

"Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

Na žalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno? Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima? A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli", priopćili su Splićani. Rezultati finalnih utakmica
---------------------------------- Pioniri: Hajduk - Osijek 2:3 
Kadeti: Lokomotiva - Osijek 0:0 (3:4 - 11m) 
Juniori: Osijek - Lokomotiva 3:1

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!