21:21 / 23.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT

Nova kazna za Hajduk, kažnjen i Slaven Belupo

Bakljada navijača Hajduka

Bakljada navijača Hajduka

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Nakon 28. kola domaćeg nogometnog prvenstva disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluku o kaznama, a kažnjeni su Hajduk i Slaven Belupo. 

HNK Hajduk kažnjen je s 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (3546 pripadnika), sa središnjeg dijela tribine u 46. minuti pali dvije baklje, te od 70. do 72. minute pali sedam dimnih kutija koje su pravile plavo-crveno-narančasti dim, dok od 82. do 84. minute pali desetak baklji, od kojih je jedna bačena u prostor ispred iste tribine te oko osam svjetlećih/dimnih bljeskalice, a također od 85. do 87. minute pale oko 12 baklji te 14 svjetlećih/dimnih bljeskalica, navodi se u objavi HT Prve lige.

NK Slaven Belupo kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Dinamo. Nasuprot tribine na istočnoj strani igrališta u 80. minuti je ubačeno u teren pet svjetlećih naprava (strobovi i baklje) preko ograde od strane nepoznate osobe koja se ne može vezati ni za koga od sudionika utakmice. Ukupan prekid ovog incidenta iz 80. minute trajao je minutu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!