Nošeni dresovi Vatrenih prodani za skoro trideset tisuća eura

27.11.2020.

16:56

Autor: I.L./HRT

default error photo
Na aukciji su sudjelovali kolekcionari dresova iz 27 zemalja.
Nošeni i potpisani dresovi hrvatskih nogometnih reprezentativaca s utakmica protiv Turske i Portugala prodani su za skoro trideset tisuća eura (29.361) na online aukciji organiziranoj za Zakladu Vatreno srce, objavio je Hrvatski nogometni savez. Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prošle godine postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura, Vatreni su isti primjer slijedili i tijekom nedavnih utakmica protiv Turske i Portugala.

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmica protiv Turske i Portugala, dali su svoje dresove za spomenutu aukciju, a njihova početna cijena bila je 89 eura. Najvišu cijenu dostigli su dresovi Luke Modrića i Matea Kovačića u utakmici s Portugalom, Modrićev u iznosu od 2.900, a Kovačićev od 2.625 eura. Oba su prodana u Kinu.

Na aukciji su sudjelovali kolekcionari dresova iz 27 zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!