17:48 / 06.08.2019.

Autor: K.L./HRT

Nogometni suci osudili napad na Bebeka: Više nećemo šutjeti

Ivan Bebek (Luka Stanzl/PIXSELL)

Ivan Bebek (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U potpunosti osuđujemo fizički napad na suca Ivana Bebeka i odlučili smo da više nećemo šutjeti.
U potpunosti osuđujemo fizički napad na suca Ivana Bebeka i odlučili smo da više nećemo šutjeti, te molimo hrvatsku javnost da nam pruži snažnu podršku da prisilimo institucije Republike Hrvatske da krenu u odlučan obračun sa svakim oblikom nasilja, kaže se u priopćenju za javnost koje potpisuju svi nogometni suci Elitne i Prve skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Nogometni sudac Ivan Bebek, napadnut je i pretučen prije dva dana
ispred jednog disko-kluba u Sinju.

- Uz naše zgražanje da takav napad uopće možemo doživjeti u našoj Hrvatskoj, posebno brine i činjenica da je postalo normalno da ovakav oblik nasilja, društvo tolerira šutnjom. Iako nas bole ozljede našeg Ivana, boli nas i što svi šutite. Boli nas, jer smo svjesni da tišinom dajemo podršku takvim postupcima, da ljudi poput ovih kukavica iz mraka, sutra mogu napasti i nekog drugog. Jer napadali su igrača jer nije postigao pogodak kada oni misle da je trebao, novinara koji ne piše "lijepo, ganjali suca sa šipkom po terenu i slično. Ivan Bebek je vrhunski sportaš koji je sudio najviše međunarodnih utakmica u povijesti Hrvatske, a tri puta izabran za najboljeg suca Hrvatske,kaže se između ostaloga u priopćenju sudaca koji su najavili kako će suci na svim utakmicama 4. Kola Prve HNL, započeti utakmicu sa jednom minutom zakašnjenja. Ta minuta će biti za sada samo simbolična poruka, kako se mora stati na kraj nasilju nad nogometnim sucima, ali i nasilju na sportskim terenima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!