20:04 / 09.04.2020.

Autor: A.M,/HRT

Nogometaši Rijeke pristali na 16 mjeseci "štednje"

-

-

Foto: - / -

Nogometaši Rijeke i uprava kluba postigli su dogovor o manjim plaćama za vrijeme izvenrednog stanja zbog pandemiije koronavirusa.
Nogometaši Rijeke i uprava kluba postigli su dogovor o manjim plaćama za vrijeme izvenrednog stanja zbog pandemiije koronavirusa.

Prva  ekipa i stručni stožer HNK Rijeka odrekli su se trećine primanja za period od idućih 16 mjeseci. Ujedno, igrači i stručni stožer u ovom su trenutku pristali na model isplate preostale dvije trećine primanja na način koji odgovara klubu u novonastaloj situaciji.

Riječki klub objavio je zahvalu, koju prenosimo u cijelosti:

- Uprava Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka ovim putem želi se iskreno zahvaliti igračima i stručnom stožeru prve ekipe, igračima HNK Rijeka na posudbama u drugim klubovima, svim zaposlenicima Škole nogometa, radne zajednice, Stadiona Kantrida i vanjskim suradnicima koji su prihvatili smanjenje ugovornih iznosa, odnosno mjeru štednje koju je klub predložio u jeku epidemije koronavirusa.

Uprava HNK Rijeka donijela je niz odluka u smjeru prilagodbe aktualnoj situaciji, a sve donijete odluke vođene su mišlju o očuvanju kvalitete rada i svih radnih mjesta u klubu u mjesecima u kojima su nogomet i cijeli sport doživjeli prekid svih aktivnosti.

Prva ekipa i stručni stožer HNK Rijeka odrekli su se 1/3 primanja za period od idućih 16 mjeseci. Ujedno, igrači i stručni stožer u ovom su trenutku pristali na model isplate preostale 2/3 primanja na način koji odgovara klubu u novonastaloj situaciji.

Valja istaknuti da je cijeli proces dogovora prošao s puno razumijevanja s obje strane u kojem su igrači i stručni stožer pokazali privrženost klubu, te socijalnu osjetljivost u teškim trenucima i tako uvelike pridonijeli očuvanju svih radnih mjesta u klubu.

Veliko hvala i svim našim partnerima i sponzorima na dosadašnjoj, a vjerujemo, i uspješnoj budućoj suradnji nakon završetka pandemije.

Hvala svim našim navijačima, članovima kluba i vjernim pretplatnicima na porukama podrške proteklih dana. Veselimo se i jedva čekamo nova druženja s Vama na tribinama, zajedničkom navijanju i da se ponovo zajedno veselimo novim pobjedama i trofejima HNK Rijeka.

Zajedno smo Rijeka i ostanite doma, piše na službenoj internetskoj stranici Rijeke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!