16:18 / 17.07.2020.

Autor: HRT

NO Hajduka: Odlučili smo zatražiti Brbića da povuče ostavku

Marin Brbić (Milan Sabic/PIXSELL)

Marin Brbić (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Javnosti se obratio predsjednik NO-a Benjamin Perasović koji je istaknuo kako su svi zaključci na sastanku donešeni jednoglasno.
Nadzorni odbor HNK Hajduka objavio je odluku nakon što je predsjednik Uprave Marin Brbić u ponedjeljak podnio ostavku. Javnosti se obratio predsjednik NO-a Benjamin Perasović koji je istaknuo kako su svi zaključci na sjednici doneseni jednoglasno.

- U potpunosti razumijemo u ljudskom i moralnom smislu te prihvaćamo čin predsjednika Uprave Marina Brića, koji je rekao da će se povući ako ne osvoji drugo mjesto. Međutim, osim što razumijemo, svejedno smo odlučili zatražiti predsjednika da povuče ostavku. To je najvažniji zaključak naše sjednice. To nije lako, njemu neće biti lako. Nismo sigurni hoće li on to ispuniti jer ako gledamo situaciju izolirano, siguran sam da će se širem Dalmacije i šire u Hrvatskoj i svijetu voditi razgovori da treba ići jer je to obećao. Predsjednik je častan čovjek, ali mi smo ovdje radi Hajduka, rekao je Perasović, između ostalog, na konferenciji za medije. U ponedjeljak, dan nakon pobjede nad Dinamom, Brbić je podnio ostavku uz objašnjenje:
- Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, kazao je Brbić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!