NO Hajduka: Nadali smo se da je moguće prekinuti destruktivni niz

23.07.2020.

22:50

Autor: HRT

default error photo
Nadzorni odbor HNK Hajduka oglasio se priopćenjem komentiravši situaciju u klubu.
Nadzorni odbor HNK Hajduka oglasio se priopćenjem komentiravši situaciju u klubu nakon što je Marin Brbić, predsjednik uprave, odlučio ostati pri prvotnoj odluci podnošenja ostavke. Brbić: Odlučio sam ostati pri prvotnoj odluci podnošenja ostavke

"Naš Hajduk" o Brbiću: Degutantno je čitati njegova prozivanja

Ovog tjedna došlo je do međusobnog prozivanja između Udruge Naš Hajduk i Brbića zbog razloga njegovog odlaska, a iz NO Hajduka, koji je stao uz Brbića pri podnošenju ostavke, ovako sve komentiraju u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

- Poštovana hajdučka obitelji,

približili smo se zadnjem kolu ovogodišnjeg prvenstva i bez obzira na ishod utakmice u Zaprešiću sigurno će se svi složiti oko ocjene kako je ovo u rezultatskom smislu poražavajuća sezona. Usprkos tome, u klubu su započeti brojni pozitivni procesi, kako u području jačanja struke tako i u području rješavanja krupnih infrastrukturnih problema. Predsjedniku Marinu Brbiću se zahvaljujemo na uloženom trudu i predanom radu, a njegova pomoć u predstojećom tranzicijskom razdoblju od presudne je važnosti za očuvanje stabilnosti kluba.

Prije utakmice sa Dinamom, a posebno prije tjedan dana na konferenciji za medije, ovaj Nadzorni odbor je jasno podržao predsjednika Uprave i cijeli tim stručnjaka s kojima radi, naglašavajući kako bi se spomenuti pozitivni procesi mogli dovesti u pitanje njegovom ostavkom. Nadali smo se da je moguće prekinuti destruktivni niz smjena, ostavki, kao i drugih, previše čestih promjena na ključnim mjestima uprave i struke.

Na žalost, dva dana kasnije, na Skupštini kluba, odlukom Upravnog odbora Našeg Hajduka, po prvi put od kad je Hajduk dioničko društvo, predsjedniku Uprave je uskraćena razrješnica. Drugim riječima, okrenut mu je palac dolje i onemogućen ostanak kojeg je Nadzorni odbor u interesu Kluba tražio. Time je doveden u pitanje legitimitet Nadzornog odbora i derogirana jednoglasna odluka svih članova Nadzornog odbora, izrečena pred cijelom javnošću na konferenciji za medije. Još više nas žalosti način komunikacije i obrazlaganje te odluke, što smatramo neprihvatljivim i uvredljivim, kako za samu osobu, tako i za instituciju predsjednika Uprave HNK Hajduk Split. Nadzorni odbor će nastojati prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, piše NO Hajduka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!