95 godina duga tradicija NK Savski Marof

29.04.2021.

11:48

Autor: Snježana Bačić/M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

95 godina NK Savski Marof

95 godina NK Savski Marof

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Rijetko se koji amaterski klub može pohvaliti tradicijom duljom od 95 godina kao onaj u Savskom Marofu. Uz potporu i donacije prijatelja i simpatizera te entuzijazam članova kluba i ovo, ne baš ugodno, vrijeme pandemije iskoristili su za uređenje prostora za druženje nakon utakmica i treninga.

- Imamo mlade dečke koji su prepoznali što se tu događa. Za sada je sve OK, obnavljamo, uređujemo..., složili smo dvije kategorije pionira, vratili i seniore. Prošle godine bili smo u zadnjoj ligi, sad smo jednu ligu više tako da sam zadovoljan situacijom. Ako ovako nastavimo imamo budućnost, rekao je Mato Martić, predsjednik NK Savski Marof.

Osim dječaka, sve veći interes za nogomet pokazuju i djevojčice.

- Sve ih je više i više. Mislim da je to jedna lijepa budućnost. Razmišljam čak i o školi ženskog nogometa. Mislim da je to jedna lijepa priča i tome bi se mogli posvetiti, istče Martić. 

Nekada su se u sportskom društvu u Novom Marofu, osim nogometa, mogli igrati šah, odbojka, košarka, rukomet. Mnogo više djece bilo je zainteresirano za sportske aktivnosti. Nekada su na njihovim terenima igrali Robert Prosinečki, Edin Mujkić, Dinamova braća Horvat.

- Kako ide vrijeme sve je manji odaziv. Šira zajednica i roditelji trebali bi usmjeriti djecu na sportske terene. Tu su pod kontrolom, dobiju amaterske trenere i voditelje. Prostorije su za ove uvjete vrhunske. Sve je uredno i igralište se uređuje, kaže Stipo Gajski, član kluba, prisjećajući se sa žaljenjem i sjetom kluba u kojem je proveo 55 godina. Do prije dvije godine bio je igrač veterana, a danas svojim dolascima bogato znanje prenosi mlađim generacijama. 

 Tu uvijek ima dobre djece, talentirane. Ovaj kraj je dao puno prvoligaških igrača tako da za ovaj kraj nema straha. Uvijek se nađe i dobrih klinaca i dobrih seniora i dečki koji su za nešto više. Ovaj kraj je uvijek obitavao talentima, kaže Deni Karadžić, trener seniorske i pionirske selekcije.

U želji da okupe i zainteresiraju što veći broj djece i njihovih roditelja Uprava kluba na različite načine izlazi u susret svojim sumještanima.

- Ukinuli smo članarine. Klub sve plaća i liječnički i utakmice. Roditelji nemaju nikakve obveze samo da dovedu svoje dijete i ništa više. Imamo pomoćno betonsko igralište gdje se skupljaju ljudi, rekreaciju, trčanje oko igrališta, svima je dostupno. Imamo pomoćno i glavno igralište. Svi mogu doći, imamo roštilj, mogu doći i družiti se... ističe predsjednik NK Savski Marof.

Kretanje, tjelovježba, socijalna aktivnost preporuka je svima bez obzira na dob. Sportsko društvo Savski Marof uz tradiciju dugu 95 godina garancija je zadovoljenja svake od tih potreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!