20:49 / 15.03.2018.

Autor: A.M./Hina

NK Istra 1961: Privremena odgoda stečaja

Stadion Istre 1961 (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Stadion Istre 1961 (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pulski nogometni prvoligaš ipak nije otišao u stečaj nakon što je u četvrtak na ročištu o pokretanju stečaja on odgođen.
Pulski nogometni prvoligaš ipak nije otišao u stečaj nakon što je u četvrtak na ročištu o pokretanju stečaja Istre 1961 na Trgovačkom sudu u Pazinu privremeni stečajni upravitelj Boris Debelić uvažio prijedloge operativnog direktora Istre 1961 Darka Podnara i privremeno odgodio stečaj, potvrdio je to novinarima sam direktor Pornar.

 Dobili smo privremenu odgodu stečaja, odnosno dobili smo dodatno vrijeme da okončamo dokapitalizaciju kluba, kao i da deblokiramo račun. Očekujem da ćemo dokapitalizaciju okončati do kraja ovog mjeseca kad ćemo održati Skupštinu kluba, istaknuo je operativni direktor NK Istre 1961 Darko Podnar.

Kako se doznaje on je priložio prijedlog o tome da je dokapitalizacija kluba u tijeku, kao i da se radi na deblokadi klupskog računa. Upravo su ove dvije opcije - dokapitalizacija kluba nakon koje bi grupacija RMI s trenutnih 65 posto dioničkog udjela na koncu postala vlasnikom 83,5 posto klupskih dionica, kao i deblokada klupskog računa za što je potrebno uplatiti ukupno 3,1 milijun kuna - temeljni koraci na kojima počiva strategija spašavanja pulskog nogometnog prvoligaša od propasti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!