18:42 / 21.08.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Nižić prekinuo šutnju: Nikada nisam odbio igrati

Zoran Nižić (Goran Stanzl/PIXSELL)

Zoran Nižić (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ističe kako za sve postoji medicinska dokumentacija te kako njegove navode može potvrditi liječnička služba kluba.
Protekle tjedne proživljavam najteže dane u svojoj karijeri, čitam i slušam svakakve neistine o sebi i svom ponašanju. Šutio sam, ali očito se sam moram obraniti od neistina. Nikada nisam odbio igrati za klub, napisao je bivši kapetan Hajduka Zoran Nižić u otvorenom pismu koje prenosi Dalmatinski portal.

Tvrdi da proteklih tjedana ne igra jer nije ni fizički ni psihički spreman.

Tijekom utakmice u Osijeku ozlijedio sam Ahilovu tetivu, a dok sam se oporavljao dobio sam visoku temperaturu. Iako sam se liječio prema uputama klupskih liječnika, pred uzvratnu utakmicu sa Slavijom, u takvom stanju sam bio prisiljen ići do kluba kako bih dokazao da nisam u stanju ići na put, a kamoli igrati. Bez obzira na to, sportski direktor je neobjašnjivo inzistirao da spremim stvari i pođem na put. Ponavljam, bez obzira na moje fizičko stanje, temperaturu i slabost. Takvo ponašanje, kao i cjelokupan odnos i iživljavanje prema meni u posljednjem periodu, izuzetno me povrijedilo, napisao je Nižić u pismu u kojem želi navijačima iznijeti svoju verziju.

Osvrnuo se i na događaj iz Hajdukove svlačionice, za koji je sportski direktor kluba Saša Bjelanović, nakon što su ga o njemu pitali novinari, izjavio da je  prenapuhan.

Nekoliko dana poslije održan je sastanak u svlačionici na kojem mi je sportski direktor rekao kako više nisam vrijedan biti kapetan, kako odustajem na prvi problem, unio mi se u lice, izvrijeđao me i osramotio ispred cijele svlačionice iako nisam ništa napravio osim liječio se, a na što vjerujem da imam pravo. Valjda je po priručniku trebalo neko 'žrtveno janje' pa mi je na tom istom sastanku priopćeno kako mi oduzimaju kapetansku traku, koju sam zaslužio krvavim radom, tvrdi Nižić.

Ističe kako za sve postoji medicinska dokumentacija te kako njegove navode može potvrditi liječnička služba kluba.

Najbolji sam kada se radi o transferu, ali ne i kad se daju ugovori. Zašto je klubu problem obavezati se da ću imati plaću na razini najboljih i to tek ako se ne obistini obećanje da će me prodati, pita se Nižić i dodaje: Nikad nisam odbio igrati za Hajduk. Svog ugovora se držim i čim ozdravim, bit ću na raspolaganju treneru. Svoje mjesto u Hajduku, kao i kapetansku traku, zaslužio sam svojim radom i ne preskačući stepenice.

Cijelo pismo pročitajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!