11:25 / 04.01.2021.

Autor: M.Š./Hina

Nikoličius u Hajduku: Primorac glavni trener, ali...

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mindaugas Nikoličius je Goricu naspustio sporazumno, na njegov zahtjev, a s Hajdukom je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.
Litavski nogometni stručnjak Mindaugas Nikoličius (37), koji je posljednje tri godine proveo na mjestu sportskog direktora i člana uprave HNK Gorica, novi je sportski direktor Hajduka, objavio je u ponedjeljak splitski klub.

Novi sportski direktor "Bijelih" službeno je predstavljen na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak na Poljudu.

Litavski stručnjak stigao je nakon raskida ugovora s Goricom, a s Hajdukom je potpisao do ljeta 2024. godine.

- Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Neke stvari nisu se događale onako kako sam želio, ali u tom trenutku doneseš odluke i ideš dalje. Čekao sam da završi jesenski dio sezone, nakon toga pristupio sam gospodinu Niki i želio sam vidjeti da li se razumijemo. Imali smo tri sastanka, shvatio sam da dijelimo iste vrijednosti i pogled na to gdje bi Hajduk trebao biti i kako do toga doći, istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Zanimljivo, Mindaugas Nikoličius je treći stranac sportski direktor Hajduka posljednjih godina.

U lipnju 2013. na Poljud je stigao Šveđanin Jens Andersson, a "trajao" je do lipnja.

Tri godine kasnije na Poljud je došao Portugalac Mario Branco koji se zadržao do lipnja 2018. Ovoga puta na Poljud je stigao Nikoličius.

- Želio bih se zahvaliti predsjedniku na pozivu kao i ljudima u Gorici gdje sam proveo protekle tri godine i na to razdoblje sam ponosan. Ovo je za mene velika čast i odgovornost, kada sam saslušao predsjednikovu viziju nisam dvojio oko dolaska. Ovo je i veliki izazov, ali vjerujem u sebe i siguran sam da s puno rada možemo napraviti velike stvari, kazao je Mindaugas Nikoličius. 
Otkrio je hoće li možda iz svog bivše kluba Gorice dovesti na Poljud vratara Kristijana Kahlinu i veznjaka Kristijana Lovrića.

- Imamo dovoljno igrača i prvo moramo vidjeti situaciju s kadrom koji imamo. Što se tiče Kahline, imamo dosta vratara, a što se tiče Lovrića, on je preskup, istaknuo je.

Dodao je kako je Boro Primorac glavni trener, ali i da se to može promijeniti u narednim danima.

Prvi posao u nogometu započeo je radeći u nogometnom savezu Litve 2005. godine, a već 2006. godine škotski Heart of Midlothian angažirao ga je kao sportskog direktora te je na tom mjestu ostao do 2008. godine.

Zatim je 2010. godine prihvatio poziv litavskog Žalgirisa u kojem je sedam godina obnašao funkciju sportskog direktora i člana Uprave.

Tijekom karijere sportskog direktora u navedenim klubovima osvojio je ukupno 17 različitih trofeja.

Po zanimanju je pravnik, a tečno govori litavski, engleski, njemački i ruski jezik. Služi se i poznaje osnove hrvatskog jezika.

Hajduk se trenutačno nalazi na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova, čak 16 manje od vodećeg Dinama.
"