08:05 / 27.04.2020.

Autor: HRT

Nikad prežaljeno finale s Francuzima u Junacima našega doba

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U 4. epizodi o polufinalu s Engleskom te dramatičnom i nikad prežaljenom finalu s Francuskom.
Od 20.05 na našem Prvom programu emitiramo četvrtu, pretposljednju epizodu serije Junaci našeg doba. U njoj ćemo se podsjetiti na samu završnicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji: polufinalu utakmicu s Engleskom te dramatično i nikad prežaljeno finale s Francuskom.

O svojim počecima u Zadru i najljepšim trenucima karijere govore Luka Modrić i Danijel Subašić.

Dokumentarni serijal o nastupu naše izabrane vrste u Rusiji prati svih sedam odigranih utakmica kao i nezaboravan doček u domovini.

U pripremi i realizaciji serije korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i  sva raspoloživa građa.

Ova serija prati svaki korak Vatrenih od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi.

Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva serija Junaci našega doba donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.

Uz iscrpne intervjue s junacima donosimo i razgovore s članovima njihovih obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima u mlađim uzrasnim kategorijama te analiziramo što je vatreno srebro donijelo hrvatskom nogometu, sportu i društvu i jesmo li uspjeli iskoristiti benefite tog veličanstvenog uspjeha.

Scenaristi su Ivan Blažičko i Mislav Brcko, a redatelj Zlatko Mijoč.

Sadržaj je dostupan i na multimedijskoj platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!