"Nije tragedija, ali nije trebalo raditi onu feštu oko Luke..."

27.03.2023.

14:58

Autor: Studio 4/IMS/HRT/I.L.

Hrvatska - Wales

Hrvatska - Wales

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Biti bolji i ne pobijediti nije ništa čudno u nogometu, zato ga obožavamo. Ali ne pobijediti, a ponavljati neke početničke pogreške, to bi mnogo više trebalo zabrinuti izbornika Zlatka Dalića i Vatrene koji su na Poljudu protiv Walesa odigrali 1:1, a bili bolji. Situacija na otvaranju kvalifikacija za EP nije više ležerna jer već sutra igramo u Turskoj.

- Ja ne bih bio posebno ljut, ostaje žal što smo izgubili dva boda bez veze, jer smo puno bolji, ali to nije tragedija. Protiv momčadi koja nemaju zvučno ime ne igramo dovoljno angažirano. Premalo igrača je dalo svoj maksimum i onog što mogu osim Perišića, Modrića, Gvardiola i još par igrača. Imali smo rupa. Nije trebalo raditi onu feštu oko Luke pred kraj, trebalo je sačekati. To je izgleda naša narav. Bit će tragedija ako izgubimo u Turskoj. Onda je već problem, iako mislim da ćemo mi proći dalje, rekao je Edo Pezzi u Studiju 4. 


- Kramarićevo 'silovanje' u trenutku kad mu je Perišić bio u gotovo zicer poziciji nije trebalo, međutim Kramarić je igrač koji nas je u bezbroj situacija razveselio i obradovao. Mislim da je dio medija nepotrebno svoju kritičku oštricu usmjerio prema Kramariću umjesto prema svoj petorici igrača koji su smiješno reagirali kod gola Walesa. Dalić će prije napraviti promjene u obrani nego li promijeniti Kramarića. Volio bih da Livaja i Petković daju u reprezentaciji barem pola golova koliko ih je dao Kramarić, istaknuo je Ivo Mikuličin.

Kako se postaviti protiv Turske? Poraz bi zasigurno narušio samopouzdanje koje su igrači i izbornik mukotrpno gradili prije svega rezultatima.


- Napad je rak-rana već dugo vremena. Kako će ih riješiti Dalić, posebno u ovom trenutku kad su oba centarfora ozlijeđena, to je ogromno pitanje. Protiv Turske će trebati biti agilniji i mobilniji. Supruzi sam rekao 20 minuta prije da ćemo primiti gol od Walesa. Najgluplji gol. Ovako izgubiti, to se ne smije dogoditi, naglasio je Pezzi. 


- Najviše me smeta što se ne možemo pomiriti s činjenicom da mi pravu špicu nemamo. Ono što se nameće onda je potreba za mijenjanjem sustava igre. Igra mora davati golove. Slažem se da ćemo u Turskoj nastupiti pojačani neigranjem Livaje i Petkovića, ali to je moj crni humor, dodao je Mikuličin.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!