Nezaboravni spektakl na oproštaju Zvonimira Bobana

07.10.2021.

19:22

Autor: HRT

Oproštaj Zvone Bobana

Oproštaj Zvone Bobana

Foto: HTV / HRT

Na današnji dan prije 19 godina od nogometa se revijalnom utakmicom oprostio legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban.

Svjetske i hrvatske nogometne zvijezde okupile su se na Maksimiru kako bi odale počast velikoj Bobanovoj karijeri.

Prisjetite se kako je to tada izgledalo u prilogu iz 2002. godine.

- Veliko, veličanstveno, nezaboravno i teško ponovljivo bilo je sve ono što se događalo danas od 17 do gotovo 20 sati ovdje na stadionu u Maksimiru. Na oproštaj Zvone Bobana došli su svi pozvani i oni koji su jedva hodali ozlijeđeni, došli su biti dio ovoga velikoga trenutka. Dinamo 90' protiv Milana 90', vidjeli smo ponovno na terenu Marijana Vlaka, Marka Mlinarića, Zlatka Kranjčara, Stjepana Deverića s jedne strane, a s druge strane Rossija, Maldinija, Albertinija, Baresija, Desaillyja, Savičevića, velikog Franka Rijkaarda, a počasni udarac izveo je i Marco van Basten, govorio je Božo Sušec u prilogu pa nastavio:

- A kasnije, kako je tu frcalo od zvijezda, naši Vatreni Ladić, Jarni, Bilić, Štimac, Asanović, Šuker, Boban je opet igrao, i Bokšić. Boban je i dao dva gola za Milan protiv Dinama 90', završila je ta utakmica 3:1, ako je to nekome važno, zgoditak Bobana bio je predivan. Onda svjetske zvijezde zaista da se čovjek smrzne kad vidi tko je danas sve bio u Zagrebu, Taffarel, Serginho, Matteus, od naših Tudor i Viduka, Papin, Weah, Rui Costa, Leonardo, Ševčenko, Redondo, Rivaldo i svi drugi. Bio je zaista veliki i nezaboravni trenutak kojeg ćemo možda postati svjesni tek naknadno, što je doživo Maksimir, Zagreb i Hrvatska. Na kraju, valja reći samo - Hvala ti Zvone, hvala ti puno za sve što si nam napravio i vrati nam se opet na onaj način, na koji ćeš ti izabrati, u nogomet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!