10:39 / 09.06.2020.

Autor: I.L./HRT

Nesretni Golubickas javio se iz bolnice: Usitnjavaju mi hranu

Paulius Golubickas (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)

Paulius Golubickas (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dobro pamti svaki detalj iz te šeste minute subotnje utakmice.
Igrač Gorice Paulius Golubickas javio se iz bolnice dan nakon operacije. Dvadesetogodišnjaku je početkom dvoboja protiv Slaven Belupa puknula čeljust na dva mjesta te je završio na operaciji.

U punom se trku sudario sa suparničkim igračem i ostao u krvi ležati na travi. Bio je to veliki šok za suigrače, trenera, stručni stožer, sve ljude iz kluba, ali i gledatelje pred malim ekranima. Iako je izgledalo zaista ružno, mladi Litavac pun je optimizma.

- Evo me u krevetu, ležim i odmaram. Situacija je puno bolja nego prije operacije, ali sad treba biti strpljiv i napraviti sve da se što prije oporavim. Znam da će trebati vremena, ali spreman sam na to. Sad već mogu i pričati, čak i voditi razgovor, ali umara me svaka rečenica, svaki pokret čeljusti, rekao je Golubickas.

Dobro pamti svaki detalj iz te šeste minute subotnje utakmice.

- Ma naravno, sjećam se svega. Pojurio sam za loptom i nisam se uspio zaustaviti prije nego što sam udario u rame Slavenova braniča. U tom trenutku čuo sam da je nešto puknulo i odmah sam znao da se dogodilo nešto prilično loše. Suigrači i sudac okupili su se oko mene, ali nisam mogao ništa reći, samo sam pokazivao na vilicu i pokušavao im objasniti da se s njom nešto dogodilo. Vidio sam da su mislili da je možda i nešto gore, pa čisto da ih smirim.

S terena će izbivati najmanje šest tjedana.

- Kako mi se čini, operacija je prošla uspješno. Svi zubi ostali su u ravnini, ne trebam nikakve dodatne zahvate i vjerujem da će sve biti u najboljem redu. Proći će još neko vrijeme dok ne budem mogao normalno jesti. Usitnjavaju mi svu hranu, rekao je Golubickas i zahvalio liječniku koji ga je operirao i njegovu timu. Dobio je puno poruka podrške, javio se i Tomislav Božić, igrač s kojim je bio u duelu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!