16:38 / 03.06.2020.

Autor: Radio Zadar/Željko Kapelari

Neizvjesnost u Zadru: Zasad nema nikakvog rješenja

Trener Zadra Marko Pincic. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Trener Zadra Marko Pincic. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Nogometnog kluba Zadar informacije posljednjih mjeseci stižu na kapaljku ili nikako.
Iz Nogometnog kluba Zadar informacije posljednjih mjeseci stižu na kapaljku ili nikako. Jasno je i zašto, klub je pred gašenjem, a nitko za to ne želi preuzeti odgovornost, dok se i dalje u tajnosti odvijaju aktivnosti oko novoosnovanog kluba, udruge HNK Zadar.

Radio Zadar neslužbeno saznaje da je većina trenera iz omladinskog pogona NK Zadra s.d.d. prešla u redove HNK Zadra. Međutim, nitko još ne zna što će biti sa seniorskim pogonom. Ne zna to ni Marko Pinčić, trener prve momčadi NK Zadra, koja je preuranjeni kraj sezone zbog koronavirusa dočekala na šestom mjestu 3. HNL jug.

– Nakon pojave koronavirusa i mi smo, kao i svi ostali, prekinuli sve grupne aktivnosti vezane za rad na terenu. Sada, kada se situacija pomalo normalizirala, nastojimo se ponovno pokrenuti čisto zbog igrača i kompletne situacije koja se događa oko kluba. Za sada na Stanovima ne trenira nitko, ali baš danas imamo završni dogovor s momčadi i mislim da ćemo sljedećih dana krenuti s realizacijom plana kojega smo pripremili, kako bismo na neki način ipak završili ovu sezonu u nogometnom treningu, rekao je Pinčić za Radio Zadar.

O komunikaciji s direktorom Damirom Kneževićem kaže sljedeće:

– Direktor se momčadi posljednji put obratio u prvom mjesecu i od tada smo svi na čekanju. Za sada nema nikakvog rješenja niti naznake istoga. Situacija je jako teška, gotovo neizdrživa, a što će se događati dalje doista ne znam. I ja čitam po medijima priče o mogućem stečaju i pokušavam doći do više informacija, ali u ovom trenutku doista ne znam ništa više. I mi čekamo odgovore i neke konkretne poteze.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!