"Naravno da želimo ostaviti trag na Europskom prvenstvu"

12.01.2022.

20:43

Autor: HRT/Sport/K.L.

Marinko Mavrović

Marinko Mavrović

Foto: HTV / HRT

Europsko prvenstvo očekuje još jednu hrvatsku izabranu vrstu. Futsal reprezentativci okupili su se u Zagrebu kako bi se što bolje pripremili za nastup na europskoj sceni.

Europsko prvenstvo igra se od 19. siječnja do 6. veljače u Nizozemskoj.

Izbornik Marinko Mavrović za HTV govorio je o očekivanjima na Euru.

- Jako nam je drago što smo se nakon šest godina ponovno kvalificirali na jedno veliko natjecanja. Naravno da želimo ostaviti trag na Europskom prvenstvu, a cilj je proći grupu. Zna se da smo u grupi s Rusijom koja je favorit koja ima u svom sastavu pet Brazilaca, druga je reprezentacija Europe i u svjetskom je vrhu. Oni su favoriti skupine, ali mi tražimo prolazak protiv Poljske i Slovačke, rekao je Mavrović u razgovoru sa Stjepanom Balogom.

Koronavirus, kao i svim reprezentacijama, zadaje glavobolju izborniku.

- Vidjeli smo što se dogodilo rukometašicama, a sada i rukometašima. Naravno da i mi imamo problema, ali se nadamo da će do početka puta svi igrač izaći iz izolacije i mislim da ćemo se uspjeti kompletirati. Upravo zbog toga imamo i više igrača, iako ja ne volim igračima zadnji dan reći da ne mogu ići na prvenstvo, ustvrdio je Mavrović.

Hrvatska radiotelevizija će prenositi sve utakmice naše reprezentacije, a prvi susret igra se 21. siječnja protiv Poljske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!