16:53 / 02.05.2019.

Autor: I.L.K./HRT/hajduk.hr

Nadzorni odbor Hajduka o sastanku s HNS-om

Marin Brbić, Benjamin Perasović (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Marin Brbić, Benjamin Perasović (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Zaključeno je da će se razgovori nastaviti samo ako postoji dobra i iskrena volja HNS-a za rješavanjem spornih točaka koje opterećuju odnose".
"Još jednom ističemo da u svom radu ne sudjelujemo u stvarima koje bi se skrivale od navijača, dioničara i javnosti, pa tako i u ovom slučaju", piše između ostalog u priopćenju Nadzornog odbora HNK Hajduk u kojem se detaljno objašnjava kako je došlo do nedavnog sastanka s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza na kojem se razgovaralo o odigravanju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Mađarske na Poljudu.

"Hajduk se prijavio za domaćinstvo jedne utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija, ali uz otprije dobro poznat i čvrsto definiran set uvjeta o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu. Iz HNS-a je kao odgovor stigao prijedlog u kojem se navodi kako bi Hrvatska utakmicu s Mađarskom igrala u listopadu na Poljudu, istovremeno izrazivši želju za održavanjem sastanka tijekom kojeg bi se razgovaralo o detaljima organizacije ovog susreta", stoji u priopćenju.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić nakon sastanka je zahvalio izaslanstvu kluba i gradonačelniku Splita Andri Krstulović Opari što su došli na taj sastanak i potvrdio kako se razgovaralo i o reformama i promjenama u HNS-u.

"Zaključeno je da će se razgovori nastaviti samo ako postoji dobra i iskrena volja HNS-a za rješavanjem spornih točaka koje opterećuju odnose i koče razvoj hrvatskog nogometa. HNS u svojem nazivu ima i riječ "Hrvatski", pa smatramo da on može biti savez isključivo svih nas, bez obzira na to kojoj klupskoj boji pripadamo. Činjenicu da je privatiziran ne moramo i nećemo prihvatiti te ćemo se boriti i dalje za ravnopravnost svih aktera koji na njega polažu pravo", stoji između ostalog u priopćenju Nadzornog odbora HNK Hajduk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!