12:21 / 15.05.2020.

Autor: A.M./HRT/GNK Dinamo

Na Maksimiru obavljeno drive-in testiranje igrača Dinama

Testiranje pred stadionom Maksimir (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Testiranje pred stadionom Maksimir (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na stadionu Maksimir jutros je obavljeno drive-in testiranje igrača Dinama na koronavirus.
Na stadionu Maksimir jutros je obavljeno drive-in testiranje igrača Dinama na koronavirus. Liječnička služba  Dinama, predvođena glavnim liječnikom Ivicom Smodekom, odradila je testiranje uzimanjem brisa nazofarinksa igrača i članova stožera prve momčadi, a svima je izmjerena i tjelesna temperatura. - Radna komisija za povratak natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o testiranju svih prvoligaških klubova, i to tri puta. Mi smo jutros odradili prvi krug testiranja na svih 35 osoba s popisa i sada uzorke šaljemo na analizu. Važno je napomenuti da su svi uzorci šifrirani i detaljan popis uz osobne podatke imamo samo unutar kluba, rekao je dr. Smodek za službenu stranicu DInama i pojasnio o čemu je riječ:

- Uzet će se ukupno dva puta bris nazofarinksa te jednom uzorak krvi. Prema odluci HNS-a testiranje se radi na 35 osoba, uključeni su igrači i stručni stožer, glavni liječnik i fizioterapeut uključeni u to natjecanje. Rezultati svih testiranja trebaju biti gotovi prije prvih pripremnih utakmica. Danas smo imali prvo testiranje, uzeli smo svima bris nazofarinksa, a iduće je testiranje za pet dana kada će se ponoviti bris nazofarinksa, ali i uzeti uzorak krvi, kaže dr. Smodek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!