Na HRT-u predstavljen projekt praćenja SP-a u nogometu

09.04.2018.

08:47

Autor: HRT, Komunikacije

default error photo
Osim putem klasičnih RTV prijamnika, sve prijenose i posebne emisije bit će moguće pratiti i u pokretu, putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je slušateljima, gledateljima, čitateljima te poslovnim partnerima, oglašivačima i novinarima danas predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Rusije koje će ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 15. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Riječ je o ukupno 64 utakmice koje će biti moguće pratiti i na posebnome eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji će nositi oznaku HRT 2 HD, te na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Za sve koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, novost je od ove godine da će sve susrete i posebne emisije moći pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Svjetsko nogometno prvenstvo iz Rusije opširno će se pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na podstranicama sport.hrt.hr.

Urednik projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Rusije Drago Ćosić na današnjemu je svečanome predstavljanju u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti pred brojnim uzvanicima te uz izravan prijenos na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) najavio iznimno bogat i sadržajan sportski program koji će, osim prijenosa utakmica, sadržavati i studijske emisije, analize te javljanja iz ruskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva. Za gledatelje Hrvatske radiotelevizije utakmice će, uz Dragu Ćosića, prenositi i druga poznata lica sportskoga programa među kojima su Stjepan Balog, Marko Šapit, Viki Ivanović, Robert Jelečević, Luka Petrinec te Marko Šivak.
 
Najavljeno je i da će Hrvatska radiotelevizija pripremiti i posebne studijske emisije tijekom trajanja Svjetskoga nogometnog prvenstva koje će počinjati svakodnevno u 19.30, a urednici i voditelji bit će Marko Šapit te Robert Jelečević uz komentare i analize Oka Sokolova Matea Beusana, Antona Samovojske, Roberta Prosinečkoga, Joška Jeličića i Stipe Pletikose.
Hrvatska radiotelevizija dosad je nebrojeno puta pokazala kako je u mogućnosti ostvariti najveće i najsloženije projekte. Jedan od zasigurno najvećih, najatraktivnijih i najgledanijih među njima svakako je projekt praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva. HRT-ov tim za praćenje tijekom posljednjih je mjeseci obavio temeljite pripreme i spremni smo i ove godine svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima ekskluzivno i najtemeljitije prenijeti sve utakmice i popratne vijesti i aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Naši gledatelji mogu biti sigurni da će dobiti vrhunski proizvod u sadržajnome i tehničkome aspektu uz prijenos u visokoj razlučivosti. Radujemo se svemu što predstoji i pozivamo naše korisnike da budu s nama uz radijske ili televizijske prijamnike kod kuće ili u dobrome društvu, a sve susrete od ove godine mogu pratiti i u pokretu, odnosno ma gdje bili na svojim mobilnim uređajima. Sve što je za to potrebno jest putem pametnih telefona besplatno preuzeti aplikaciju za multimedijsku uslugu HRTi, najavio je Drago Ćosić.
 
Svjetskome nogometnom prvenstvu bit će ukupno posvećeno približno 180 sati programa, a domaćim gledateljima svakako će najzanimljivije biti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, koju na ovu prvenstvo vodi izbornik Zlatko Dalić. Pred Vatrenima su tri utakmice na kojima će nastojati izboriti plasman u osminu finala.

Ovo je posljednja prilika sadašnje generacije naših igrača za dobar plasman. Vjerujem kako imamo izgleda proći skupinu i plasirati se u nastavak natjecanja. Vjerujemo za sebe kako smo europski Brazil, stoga eto nam prilike protiv Argentine, istaknuo je na današnjemu predstavljanju projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva Drago Ćosić te podsjetio kako će prvi susret izabranici Zlatka Dalića imati u subotu 16. lipnja u 21.00 u Kalinjingradu, ruskoj eksklavi na Baltičkome moru, gdje ih čeka dvoboj s Nigerijom. Pet dana poslije, u četvrtak 21. lipnja, na rasporedu je utakmica s Argentinom u Nižnjemu Novgorodu na rijeci Volgi s početkom u 20.00 te treća utakmica u utorak 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda s početkom u 20.00.
I Hrvatski radio (HRT – HR) prenosit će sve utakmice sa Svjetskoga nogometnog prvenstva, dijelom uživo iz Rusije, dijelom iz zagrebačkoga studija. Prijenosi će se emitirati na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), na kojemu će biti i dvije posebne emisije dnevno, jedna u 10, a druga kasno navečer nakon završetka svih utakmica.  
 
a Drugome programu Hrvatskoga radija također ćemo se u svakome trenutku moći uživo uključiti u eter sa zanimljivim pričama, i to ne samo nogometnim, te sa zanimljivim reportažama iz Rusije. Ako se dogodi nešto iznimno važno, na raspolaganju su nam i sportske minute u Novostima Drugoga programa Hrvatskoga radija, koje se emitiraju 14 puta dnevno, istaknuo je novinarima i poslovnim partnerima urednik Davor Lulić s Hrvatskoga radija (HRT – HR).
 
Na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) emitirat će se svakodnevno izvješća i javljanja uživo iz Rusije u svim informativnim emisijama svakoga punoga sata te posebni prilozi posvećeni Svjetskomu nogometnom prvenstvu u Jutarnjoj kronici Hrvatskoga radija, najslušanijoj informativnoj emisiji u hrvatskome radijskom eteru, te u Dnevnim novostima, Kronici dana i Ponoćnim vijestima Hrvatskoga radija.  

Naglasak će biti na praćenju hrvatske nogometne reprezentacije sa svakodnevnim javljanjima uživo i reportažama iz kampa u Rusiji te iz gradova u kojima će Hrvatska igrati. U Rusiju putuje četveročlana ekipa Hrvatskoga radija (HRT – HR) – izvjestitelji Srđan Fabijanac, Davor Lulić, Krešimir Gotlin i tehničar Danijel Blagec. Utakmice hrvatske reprezentacije iz Rusije prenosit će Davor Lulić i Srđan Fabijanac, a ostale utakmice sa Svjetskoga nogometnog prvenstva prenosit će i Lovorko Magdić, Marko Šivak, Vladimir Horvat, Ivan Dorian Molnar, Sandro Ruotolo, Dameo Ramić Kovačić i Gordan Gabrovec, najavljeno je na današnjemu predstavljanju projekta na Hrvatskoj radioteleviziji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!