Na dalmatinskom derbiju privedeno nekoliko navijača

01.04.2023.

23:10

Autor: I.L./HRT/Hina

Šibenik - Hajduk

Šibenik - Hajduk

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Uoči i tijekom nogometne utakmice između splitskog Hajduka i Šibenika na Šubićevcu u subotu navečer policija je zbog alkoholiziranosti i pirotehnike privela nekoliko navijača, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).  

Dalmatinski je derbi proglašen utakmicom visokog rizika, a policija je tijekom cijelog dana motrila i snimala javne površine i prilaze stadionu, podsjećajući na to i preko svog Twitter kanala.

Na Twitteru je objavljen i video dolaska Hajdukova autobusa u Šibenik pod pratnjom policija koja je izvijestila da je preprata gostujućih navijača protekla bez problema. 

Do početka utakmice na Šubićevcu evidentiran je ulaz 2776 posjetitelja. 

Policija je izvijestila da su prije utakmice privedena dvojica navijača zbog alkoholiziranosti i pirotehnike. Nakon prvog poluvremena izvijestila je da je pet osoba privedeno (dvoje zbog alkohola, dvoje zbog pirotehnike i jedna zbog alkohola i pirotehnike).  

Tijekom utakmice zapaljena je dimna bomba i 49 bengalki, od kojih su četiri bačene u igralište.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!