21:18 / 13.11.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Na 49. Kutiji šibica nastupit će čak 254 ekipe

Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Završene su prijave za ovogodišnji malonogometni turnir Kutija šibica.
Završene su prijave za 49. malonogometni turnir Kutija šibica 2019. koji će se tradicionalno održati od 23. studenog do 28. prosinca, a ove godine se za turnir prijavilo ukupno 254 ekipe što je najveći broj prijava u posljednjih deset godina.

Najveći broj prijava je u seniorskom dijelu turnira gdje će se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica boriti 164 ekipe što je 32 više u odnosu na prošlu godinu.

U veteranskom dijelu turnira su 74 prijavljene ekipe što je 18 više u odnosu na prethodno izdanje turnira, dok se za treći turnir žena prijavilo 16 ekipa koliko ih je bilo i prošle godine. Dakle, u odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira prijavljeno je 50 ekipa više što samo potvrđuje status najvećeg malonogometnog turnira u regiji.

U svim kategorijama su se prijavili i prošlogodišnji pobjednici turnira koji dolaze braniti svoje naslove. Na Kutiju se po treći put vraćaju i tražioci međunarodne zaštite smješteni u zagrebačkom prihvatilištu s ekipom Croatian Red Cross All Star sačinjenom od nogometaša iz Iraka, Irana, Turske, Alžira, Afganistana i Nigerije.
 
Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske, a očekivano najviše prijavljenih ekipa dolazi iz Zagreba i okolice. Pored ekipa iz metropole na turnir dolaze momčadi iz Sesveta, Jastrebarskog, Velike Gorice, Zaprešića, Krapine, Senja, Svete Klare, Karlovca, Rijeke, Rovinja, Pirovca, Zadra, Šibenika, Krka, Malog Lošinja, Brača, Trogira, Podstrane, Biograda na moru, Ploča, Dubrovnika, Korčule, a čak sedam prijavljenih momčadi dolazi iz Splita...

Na kultni malonogometni turnir prijavile su se i brojne momčadi iz susjedstva. U veteranskom dijelu iskušat će se čak i jedna ekipa iz Austrije, četiri ekipe iz Slovenije i sedam ekipa iz Bosne i Hercegovine.

U petak 15.11. s početkom u 12 sati na rasporedu je tradicionalno izvlačenje parova, a prve utakmice bi se trebale igrati 23. studenoga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!