Muškarac s prostrijelnom ranom nije policajac već navijač

13:27 / 22.05.2022.

Autor: A.M./Hina

Okršaj Torcide s policijom

Okršaj Torcide s policijom

Foto: . / PIXSELL

U izvještavanju o posljedicama izgreda Torcidaša sinoć u Desincu došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i kirurga, te se uspostavilo da mladi muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka s područja Splita.

Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje, rekao je Crnica zamoljen da se razjasni ta pogreška.


Prema njegovoj procjeni, pacijent će vjerojatno s bolničkog liječenja biti otpušten za dva ili tri dana, ovisno o razvoju bolesti.


Mladić nije bio operiran, riječ je o primarnoj obradi rane. Budući da je riječ o prostrjelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostrijeli kanal, ostalo se drenira, rekao je Crnica zbog velikog interesa medija da se saznaju posljedice sukoba Torcide i policije na autocesti u Desincu.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.


Traje kriminalističko istraživanje, a zagrebačka Policijska uprava će u 14 sati održati izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti detaljnije informacije o tom izgredu.


Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21.35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili.


Promet je na toj dionici autoceste do jutros u 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!