19:41 / 17.11.2019.

Autor: K.L./HRT

Modrić za HRT: Vidjet ćemo hoću li uspjeti 'skinuti' Srnu

Luka Modrić (Screenshot HRT)

Luka Modrić (Screenshot HRT)

Foto: - / HRT

Modrić je progovorio za Dnevnik HTV-a o kvalifikacijama za EURO, knjizi, ali i planovima za budućnost.
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić sinoć je s Vatrenima izborio plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, a danas predstavlja autobiografiju "Moja igra" u Zagrebu. Tom je prilikom Modrić progovorio za Dnevnik HTV-a o kvalifikacijama za EURO, knjizi, ali i planovima za budućnost.

- Bilo je malo slavlja, što je normalno. Zaslužili smo proslaviti, odmorili smo se, ali bit će još vremena za odmor, rekao je Modrić. Knjigu "Moja igra" napisao je s novinarom Robertom Matteonijem.

- Uvijek mi je bio san napisati knjigu, samo me trebalo potaknuti na to, tu je Robi bio jako važan. Zadnjih godinu i pol dana, posebno nakon uspjeha u Rusiji odlučio sam se za knjigu, falio je taj uspjeh prije, htio sam da sve što sam prošao u karijeri ostane na papiru i da djeca i ljudi izvuku neke pouke i inspiraciju, dodao je Modrić koji ima 127 nastupa za reprezentaciju, samo sedam manje od rekordera Darija Srne.

- Vidjet ćemo hoću li prestići Srnu, ne razmišljam o tome, imamo Euro i prijateljske utakmice pred nama. Sretan sam što sam blizu Darija, ali vidjet ćemo hoću li ga uspjeti 'skinuti'.

Što možemo napraviti na Europskom prvenstvu sljedeće godine?

- Imamo jako dobru ekipu, ako budemo svi zdravi, na Europskom prvenstvu možemo napraviti velike stvari. Sigurno ću igrati do Eura, a poslije ćemo vidjeti, zaključio je Modrić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!